Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Znojemští Orli zbrojí na sezonu a vyhlíží hokejový svátek s Kometou

Hokejisté znojemských Orlů se chystají na nový ročník rakouské ICE Hockey League. Kádr doplnilo několik hráčů ze zkušenostmi z české extraligy či zámořských soutěží. Znojemské čeká v úterý první přípravný zápas, který sehrají na domácím ledě proti brněnské Kometě. Utkání je speciální i tím, že výtěžek ze vstupného poputuje na pomoc lidem z obcí na Břeclavsku a Hodonínsku, které zasáhlo v červnu tornádo.

Znojemský klub loni kvůli nejistotě a ekonomickým důvodům nepodal do rakouské ligy, v níž hrají celky z Rakouska, Slovinska, Itálie, Slovenska či Maďarska, přihlášku. Minulý ročník tak strávili Orli až ve třetí nejvyšší české soutěži, která se ale kvůli proticovidovým opatřením vůbec nedohrála. Letos se jihomoravský celek vrací zpět do evropské ligy.

Lovili v Česku i zámoří

Kádr znojemských Orlů doznal před novou sezonou výrazných změn. Na orlí soupisce se objevuje hned několik výrazných jmen, jež donedávna figurovala na soupiskách extraligových celků. Pozici jedničky bude zastávat Pavel Kantor, jenž chytal například za Hradec Králové, Vítkovice či Pardubice. Sázet budou trenéři Beroun a Jakeš na exkarlovarského Sebastiána Gorčíka, odchovance Třince Radima Matuše nebo někdejší parťáky z brněnské Komety Tomáše Svobodu či Vojtěcha Němce

Do Znojmo dorazilo před novým ročníkem rovněž zahraniční akvizice. Obranu vyztuží například kanadští zadáci Connor Walterse, Ryan Culkin či Jordon Southorn, který si naposledy zahrál ve slovenských Michalovicích. Na jih Moravy se vrací kanadský i útočník Anthony Luciani. Na jednatřicetiletého Kanaďana bude tým, jenž se v dubnu musel vyrovnat se smrtí trenéra Miroslava Fryčera, hodně spoléhat. Novou tváří je rovněž švédský forvard Filip Ahl nebo Američan Hunter Fejes

Souboj s Kometou pro dobrou věc

Znojmu odstartuje sezona v pátek 17. září, kdy Orli zamíří na led Bolzana. Ještě předtím ale čeká někdejšího stabilního účastníka české extraligy souboj s brněnskou Kometou. S Brnem se Znojmo utkalo naposledy před pěti lety, utkání tehdy sledoval vyprodaný znojemský zimák. Při současných vládních nařízeních se do Nevoga arény vejde 3 tisíce fanoušků. Mezi fandy je o vstupenky mimořádný zájem, což dokládá i fakt, že v předprodeji jsou k dispozici poslední stovky kusů.

Cena vstupenky 246 Kč symbolizuje datum, kdy tornádo na Hodonínsku udeřilo, tedy 24. 6. Celý výtěžek ze vstupného včetně následné sumy z charitativní aukce speciálních dresů bude po odečtení organizačních nákladů poukázán na pomoc těmto zasaženým obcím,“ informoval na svém webu znojemský klub.

Brněnští fanoušci mají škraloup

Podobně jako Znojmo se na nadcházející ročník chystají hokejisté Brna, kteří v úterý odehráli v Třebíči první přípravný duel. Zápas se ale v 51. minutě za stavu 3:3 musel přerušit kvůli řádění fanoušků Komety. V kotli hostů odpálili fandové dýmovnice, což způsobilo mlhu nad ledovou plochou. Nyní ve Znojmě i v Brně doufají, že se podobná situace nebude při charitativním zápase opakovat.

Pyrotechnika se bohužel objevila a kdyby to bylo možné, oba týmy by ten zápas dohrály. Ale v tom, jak ti kluci jsou rozpumpovaní a ta mlha z pyrotechniky pokryla celý stadion a padla i na led, tak ono to dýchat je opravdu nebezpečné. Proto jsme nechtěli riskovat zdraví hráčů a zdravotní komplikace. Jinak nám ale vytvořili skvělou kulisu,“ zdůvodnil trenér Komety Jiří Kalous.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Orli

Štítky Znojmo, Brno, Kometa, Hokej, Orli, EBEL, Orli Znojmo, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje, okres Hodonín, okres Břeclav, trenér, Itálie, Rakousko, Slovinsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemští Orli zbrojí na sezonu a vyhlíží hokejový svátek s Kometou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.