Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa posiluje útok, do Brna přichází slovenský reprezentant Krištof

Brněnská Kometa hlásí další změny v kádru. Do Brna přichází sedmadvacetiletý slovenský reprezentační centr či levé křídlo Michal Krištof, který naposledy působil ve finském Kärpätu Oulu, kde strávil tři sezony. Rodák z Nitry se představil také na posledním mistrovství světa v Rize.

Slovenský forvard patřil ke stabilním členům kádru finského Oulu. Letos v červnu se ale s klubem dohodl na předčasném ukončení kontraktu a hledal si nové angažmá, které našel v Brně.

Po sezoně v Oulu jsem požádal svého agenta, aby zjistil situaci, které kluby by měly o mě zájem. Ozvala se Kometa a myslím si, že to byl nejlepší výběr. Těším se super na zázemí, na fanoušky a další výhodou bude i fakt, že to budeme mít po delší době blízko domů," sdělil na klubovém webu Krištof, který v uplynulé sezoně základní části odehrál 57 zápasů, v nichž si připsal 24 bodů (10+14).

Zkušený slovenský hokejista se v týmu setká hned s několika krajany. V týmu působí například brankář Matej Tomek, obránce Marek Ďaloga, nebo útočníci Andrej Kollár, Marcel Hasčák či Silvestr Kusko​. Jako asistent kouče Kalouse pak působí trenér Jozef Kováčik. I to hrálo roli při rozhodování, jak uvedl. 

Mluvil jsem s panem Zábranským, věděl jsem, kdo je v kádru, jak vypadá soupiska. Také to hrálo v mém rozhodovaní roli, že v týmu potkám hodně chlapců ze Slovenska. Několik hráčů znám, s ostatními bude dostatek času na seznámení,“ řekl účastník posledního mistrovství světa, na kterém nastoupil za slovenskou reprezentaci k osmi zápasům a zapsal dva body (1+1). Celkem se zúčastnil tří seniorských mistrovství světa a byl také na ZOH v Pchjongčchangu. V české lize nastoupí poprvé. 

Krištof je další posilou Komety před novou sezonou. Už dříve na jižní Moravu dorazil brankář Matej Tomek, obránci Marek Ďaloga a Vladimír Roth a útočníci Marcel Hasčák, Andrej Kollár, Radovan Pavlík, Alexandre Mallet či Martin Dočekal. Naopak dres Komety neoblékne Vojtěch Mozík, který z rodinných důvodu předčasně ukončil smlouvu a hledá si nový klub. 

Ohodnoť článek

Foto Oulun Kärpät/Facebook

Štítky Kometa, Hokej, Brno, Krištof, Extraliga, HC Kometa Brno, Michal Krištof, Mistrovství světa v ledním hokeji, Dinamo Riga, Nitra, Oulu, Matej Tomek, Marek Ďaloga, Andrej Kollár, Vojtěch Mozík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa posiluje útok, do Brna přichází slovenský reprezentant Krištof  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.