Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obránce Mozík Kometu neposílí, klub opouští z rodinných důvodů

Pouhé tři týdny trvalo angažmá v reprezentačního obránce a bývalého extraligového šampiona s Plzní Vojtěcha Mozíka v Brně. Osmadvacetiletý hokejový obránce oznámil, že v klubu nebude pokračovat z rodinných důvodů. Kometa o odchodu rodáka z Prahy informovala na svém webu.

Dojíždění do Brna bohužel nepřipadá v úvahu, protože potřebuji být nablízku své rodině, která má zázemí v Praze. Zároveň bych chtěl požádat média o pochopení, že celou věc nebudeme více komentovat,“ uvedl Mozík.

Od příchodu Mozíka si v Brně hodně slibovali. Hlavní trenér Komety Jiří Kalous plánoval zadáka využívat ve všech herních situacích. Naposledy nastupoval Mozík v KHL za čínský Kunlun. Odchovanec Mladé Boleslavi má rovněž zkušenosti ze švédské nejvyšší soutěže za Färjestad, reprezentace nebo NHL, kde nastoupil do sedmi zápasů v dresu New Jersey Devils. Většinu času v zámoří však urostlý bek strávil na farmě ďáblů v Albany. V Česku působil například v Plzni nebo Mladé Boleslavi. 

„Je nám samozřejmě líto, že Vojta v Kometě nebude pokračovat, ale jeho důvody naprosto chápeme a akceptujeme. Přejeme celé jeho rodině, aby všechno dobře dopadlo. Z pohledu Komety to pro nás znamená, že budeme nadále jednat o příchodu dalšího špičkového obránce,“ sdělil  Kalous.

Ohodnoť článek

Foto Twitter/Kunlun Red Star

Štítky Kometa, Brno, Hokej, Extraliga, Mozík, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, Praha, BK Mladá Boleslav, Jiří Kalous, Kontinentální hokejová liga, HC Rudá hvězda Kunlun, National Hockey League, New Jersey Devils, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránce Mozík Kometu neposílí, klub opouští z rodinných důvodů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.