Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa je krok od vyřazení, Třinci podlehla 1:4

Brněnskou Kometu dělí jeden zápas od konce sezony. Dnes svěřenci Libora Zábranského nestačili v domácím utkání na Třinec, kterému podlehli 1:4. Ve čtvrtfinálové sérii play-off prohrávají Brňané 3:0 na zápasy. Další souboj se odehraje zítra od 17:20 opět v Brně.

Kometa po dvou nevydařených zápasech nastoupila do dnešního souboje aktivně. Hráči napadali a tlačili se do útoku. Branku z počátečního tlaku ovšem Brňané nevytěžili. Naopak z gólu se radovali v čase 7:26 Slezané. Gernát nahodil od modré čáry puk, který Vejmelka neudržel ve výstroji. V brankovišti si jej našel Martin Růžička a otevřel skóre utkání. Zhruba po třech minutách od inkasované branky mohli domácí vyrovnat. Jenže Němec minul levý roh Kacetlovy klece. Když se ve velké šanci neprosadil ani brněnský Mueller, šlo se do kabin za stavu 1:0. 

Ve druhé části byl k vidění opět rychlý hokej s množstvím soubojů. Brno se  dočkalo také kýženého vyrovnání, když ve 24. minuty hry využilo přesilovou hru. Král posunul na Petera Muellera, který přesnou ranou nad vyrážečku nedal třineckému Kacetlovi šanci. Vyrovnaný stav vydržel necelých deset minut. Poté udeřil znovu Třinec. Rychlý kontr zakončil rychlou střelou Martin Gernát, který překvapil Vejmelku střelou nad levý beton. 

Ve třetí třetině se Brno hnalo za vyrovnáním, jenže si kazilo úsilí zbytečnými vyloučeními. Nejdříve Mueller pykal dvě minuty za podražení brankáře Kacetla. Krátce po vypršení trestu putoval na trestnou lavici Holík za faul v útočném pásmu a Třinec nabídnutou výhodu využil. Ve 47. minutě hry našel Stránský v prostoru pravého kruhu Eriku Hrňu, který z první krásnou střelou překonal Vejmelku potřetí. Třinec si poté ještě pojistil náskok. Špaček vyhrál buly na Michala Kovařčíka, který prostřelil brněnského gólmana pohotovou střelou. Skóre už se poté neměnilo a Třinec získal třetí bod ve čtvrtfinálové sérii. 

Čtvrtý zápas série se odehraje zítra od 17:20. Utkání vysílá ČT Sport. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Kometa - Vít Golda

Štítky Kometa, Třinec, Playoff, Extraliga, HC Oceláři Třinec, FC Zbrojovka Brno, Brno, Libor Zábranský, Peter Mueller, Martin Gernát, Martin Růžička, Michal Kovařčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa je krok od vyřazení, Třinci podlehla 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.