Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa nezvládla ani druhý čtvrtfinálový duel, Třinec vyhrál jasně 7:2

Brněnská Kometa nezvládla ani druhý duel čtvrtfinálové série. Na třineckém ledě schytala prohru 7:2 a v sérii play-off prohrává 2:0 na zápasy. Souboje se nyní přesouvají do Brna, kde se bude hrát ve středu a ve čtvrtek. 

Kometa po včerejším nevydařeném duelu udělala několik změn. Kouč Zábranský protočil formace nebo poslal do branky místo Vejmelky Klimeše. V obraně zase nemohl kvůli zranění nastoupit Kanaďan Holland, do sestavy se tak dostal zkušený Barinka. Brno chtělo po včerejší prohře především zachytit úvod utkání, což se podařilo. V čase 2:43 vypálil od modré čáry ranou z první obránce Petr Zámorský a prostřelil třineckého Kacetla.

Hokejisté Brna mohli navýšit ještě skóre, ale Schneider selhal v zakončení před odkrytou brankou. Třinec se poté vzpamatoval a podnikal nebezpečné výpady do obranného pásma hostů. Pozorná obrana v čele s Klimešem odolávala do dvanácté minuty hry. Střelu Hrni vyrazil gólman Brna jen před sebe, puku se chopil Daniel Kurovský a pohotově dorazil do sítě. Vyrovnaný stav zápasu nakonec do první přestávky nevydržel. Vyloučení Bartejse potrestali domácí pěknou souhrou, na jejíž konci byl v čase 19:54 Matěj Stránský.

Nástup do druhé dvacetiminutovky patřil Brňanům, kteří se hnali za vyrovnáním. Velkou šanci měli v přesilové hře, ale na obranu Třince si nepřišli, naopak ihned po skončení početní výhody inkasovali. Znovu se prosadila první útočná lajna Slezanů. Rychlý brejk v čase 26:56 potrestal Martin Růžička, kterého před brankou našel kapitán Vrána a zkušený střelec zakončil přesně. Za necelé tři minuty bylo Brnu ještě hůř, z úniku v přesilové hře překonal Klimeše počtvrté Michal Kovařčík, který slavil úspěch kličkou do bekhendu. 

Kometa se nevzdávala, ale selhávala v zakončení jako třeba na konci 35. minuty v obrovské šanci Bondra. Třinec už pak druhou třetinu dohrál v klidu a ještě navýšil skóre na 5:1. Na konci třetí využité přesilovky dvě vteřiny před koncem třetiny byl exbrněnský obránce Ralfs Freibergs

Ve třetí části se Třinec nikam nehnal, akce Brňanů končily na třinecké obraně nebo na výborném Kacetlovi, který se blýskl zejména při šanci Zaťoviče v úvodu třetiny. Brnu svitla naděje na zvrat v čase 46:11, kdy Král v přesilovce našel Petra Holíka, jenž střelou bez přípravy překonal Kacetla. Kometa po snížení ožila, ale k další brance aktivita nevedla. Oceláři naopak ještě vedení navýšili, necelou minutu před koncem se v předbrankovém prostoru podruhé v utkání prosadil Michal Kovařčík. Navíc Brno ještě schytalo sedmou branku, když se trefil Tomáš Marcinko.

Třinec tak ovládl druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii. Celkem Slezané vedou nad Kometou 2:0 na zápasy. Čtvrtfinálové souboje se nyní přesouvají do Brna, kde se bude hrát ve středu a ve čtvrtek. 

Ohodnoť článek

Foto FB Kometa – Thomas Gažda

Štítky Kometa, Třinec, Extraliga, Play-off, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Michal Kovařčík, Petr Zámorský, Brno, Daniel Kurovský, Martin Růžička, Ralfs Freibergs, Tomáš Marcinko, Matěj Stránský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa nezvládla ani druhý čtvrtfinálový duel, Třinec vyhrál jasně 7:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.