Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa odvrátila konec sezony, prodloužení s Vítkovicemi rozhodl Zaťovič

Hokejisté Komety jsou stále ve hře o čtvrtfinále playoff. Dnes přehráli Vítkovice 2:1 v prodloužení, které rozhodl překvapivou střelou brněnský kapitán Martin Zaťovič. Brno tak v sérii předkola hraného na tři vítězná utkání snížilo stav na 1:2.

Úvod utkání patřil Brnu, které si již po 22. vteřinách hry zahrálo přesilovou hru. Žádná velká příležitost však z početní výhody nevzešla. Poté v první třetině spíše hrozily Vítkovice, ale žádná střela neskončila v brance spolehlivého Vejmelky ani na opačné straně vítkovického Dolejše. 

Druhé dějství už nabídlo více vzrušení. Nechyběly časté souboje a menší potyčky. Nejzajímavější situace se odehrála až na samém konci druhé dvacetiminutovky. Ostravané hráli přesilovou hru, na jejímž konci byl po závaru před Vejmelkou útočník Hruška, jenž dorazil střelu Svačiny. Radost exbrněnského hráče ovšem netrvala dlouho. Brněnský kouč Zábranský si vzal trenérskou výzvu a uspěl. Rozhodčí Pražák branku kvůli ataku Hrušky na Vejmelku neuznal. 

Na branky čekali hráči a diváci u televizních obrazovek až do třetí třetiny. Ve 48. minutě utkání našel brněnský kapitán Zaťovič v předbrankovém prostoru Petera Muellera, který uklidil puk za záda Dolejše. Brno tak poprvé v sérii vedlo. Jenže vedení udrželo necelé tři minuty. Tvrdou střelu Kováře vyrazil Vejmelka jen před sebe k Janu Hruškovi, který pohotovou dorážkou srovnal stav zápasu. Závěr třetí třetiny nabídl ještě velkou šanci brněnského Němce, jenže mu chybělo i kousek štěstí. Zápas tak po normální hrací době mířil do prodloužení, již druhého v této sérii. 

Prodloužení trvalo bez jedné vteřiny třináct minut. Od levého mantinelu vystřelil nečekaně Martin Zaťovič a dokonale překvapil brankáře Dolejše, kterému propadl puk mezi nohama, k velké radosti Brňanů, kteří hned zítra sehrají s Vítkovicemi čtvrté utkání.  

Řekli jsme si už ve Vítkovicích, že se budeme chtít dnes prezentovat stejným způsobem jako ve třetí třetině druhého zápasu. Vše jsme tomu podřídili. Kluci pracovali parádně, nezbývá nic jiného než jim poděkovat a odrazit se k dalším zápasům,“ popsal jeden z koučů Komety Jiří Horáček v televizním rozhovoru O2 sport. 

Vítkovicický trenér byl po zápase zklamaný, ovšem hned zítra má šanci se svým týmem ukončit sérii.

Bylo to až na výsledek stejné utkání jako předchozí zápasy u nás doma. Znovu to byl velký boj až do konce. Tentokrát se šťastnou tečkou pro Kometu,“ hodnotil po duelu vítkovický kouč Miloš Holaň

Ohodnoť článek

Foto FB Kometa Vít Golda

Štítky Kometa, Hokej, Vítkovice, Extraliga, Playoff, MFK Vítkovice, Martin Zaťovič, HC Kometa Brno, Jan Hruška, Peter Mueller, Miloš Holaň, Jiří Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa odvrátila konec sezony, prodloužení s Vítkovicemi rozhodl Zaťovič  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.