Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa prohrála s Vítkovicemi i podruhé a hrozí jí konec sezony

Hokejisté brněnské Komety nezvládli ani druhý zápas předkola playoff s Vítkovicemi a po prohře 1:2 hrozí svěřencům kouče Libora Zábranského konec sezóny. Rozdílovou branku utkání dal vítkovický útočník Vladimír Svačina. Série hraná na tři vítězná utkání se nyní přesouvá do Brna.

Vítkovice povzbuzené včerejším vítězstvím v prodloužení zachytily vstup do utkání a brněnské hokejisty přehrávaly. V desáté minutě hry se navíc poprvé radovaly z branky. Kalus vysunul povedeným pasem do úniku exbrněnského útočníka Alexandra Malleta, který mířil přesně nad Vejmelkův beton. Skóre se už po první dvacetiminutovce i přes šance na obou stranách neměnilo. 

Brno po první přestávce přidalo. Žádná z šancí ovšem brankou neskončila. Naopak se v polovině duelu znovu prosadily Vítkovice. Mikyska našel v předbrankovém prostoru dobře postaveného Svačinu, který puk uklidil za záda brněnského gólmana.

Kometa nastoupila do třetí třetiny znovu aktivně, což se jí nakonec vyplatilo. Ve 44. minutě využili brněnští hráči přesilovou hru, když přesně nad Dolejšovu lapačku zamířil prudkou střelou obránce Filip Král. Brno se v posledních minutách nadechlo k velkému náporu. Velkou příležitost Brňané měli v 52. minutě, když obránce Koch fauloval holí hostujícího Klepiše a vyfasoval trest 2+2. Čtyřminutovou početní výhodu ani následnou hru bez brankáře ale hokejisté Brna využít nedokázali. Z ostravského ledu se tak vrací hráči modrobílé šlechty s prázdnou a prohrávají v sérii 2:0 na zápasy. Přesto Brňané nehodlají složit zbraně. 

Dnes chybělo i trochu štěstí. Nevyužili jsme velké šance. Ve třetí třetině jsme hráli tak, jak jsme měli hrát celý zápas. Věřím ale, že pokud budeme hrát domácí zápasy tak jako tady třetí třetinu, máme šanci sérii zvrátit a vrátit se zase do Vítkovic,“ zhodnotil bezprostředně po utkání při televizním rozhovoru ČT obránce Brna Filip Král.

O udržení v playoff budou Brňané bojovat v sobotu na domácím ledě od 15:00. Zápas vysílá stanice O2 sport. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto fb vitkovice

Štítky Kometa, Vítkovice, Extraliga, Playoff, HC Vítkovice Ridera, HC Kometa Brno, hokejista, Vladimír Svačina, Libor Zábranský, Brno, Filip Král, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála s Vítkovicemi i podruhé a hrozí jí konec sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.