Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pardubice si výhrou v Brně vybojovaly záchranu. Kometa ve čtvrtfinále vyzve Spartu

Je dobojováno. Základní část nejvyšší hokejové ligy v pátek skončila 52. kolem. V něm přijelo do Brna pardubické Dynamo s jasným cílem - vyhrát a zajistit si tak setrvání v nejvyšší hokejové soutěži. To se nakonec Východočechům podařilo a díky výhře 2:0 slaví záchranu. Do druhé ligy padá po prohře v Litvínově Jágrovo Kladno. Kometa díky šestému místu postupuje rovnou do čtvrtfinále. V něm vyzve Spartu.

Opatrná první třetina mnoho zajímavých akcí nenabídla. Výjimku tvoří akce Střondaly, na jejíž konci byl obránce Svozil. Kantor se však stihl velmi rychle přesunout a mladý bek tak třetí gól v sezóně neoslavil. Hrál se hokej plný nepřesností a především Pardubice si dávaly velký pozor na chyby. Gulašiho ránu pokryl Kantor a na druhé straně pálil do Čiliaka hostující Látal. Gól v DRFG areně padl dvě minuty před koncem periody. Do rychlého brejku se vydali Mandát se Svačinou a zakončovatel před prázdnou bránou byl Patrik Poulíček, který dostal přesný pas - 0:1.

Ani ve druhé třetině se žádné gólové dostihy nekonaly. Kometa sice byla blízko vyrovnání, dobrou šanci po přihrávce Plekance měl Červený, ale ležícího Kantora nedokázal překonat. Na opačné straně kontroval Svačina, který si vybruslil před Čiliaka a trefil jeho horní tyč. V závěru druhé části mohl vyrovnat šikovnou střelou Mueller, ale hostující gólman držel čisté konto. Víc už se v této pasáži utkání nestalo, do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

V posledním dějství byla Kometa aktivnější, vytvářela si jakés takés šance, ale Dynamo zuby nehty bránilo hubený výsledek, který mu stačil k záchraně. Dobrou možnost měl obránce Svozil, jenž si najel před Kantorovu bránu, ale trefil jen jeho výstroj. Z levého kruhu střílel prudce Zaťovič, skóre se však neměnilo a nezměnilo se ani ve vůbec první přesilovce zápasu, kdy byl vyloučen Kousal.

V závěru zápasy přišla vniveč snaha o vyrovnání, naopak Dynamo potvrdilo extraligovou příslušnost gólem do prázdné brány. Postaral se o to Tomáš Rolinek - 0:2. Kometa tak v posledním zápase základní části další body nezískala. Ve čtvrtfinále narazí Brňané na svého tradiční rivala a soupeře - pražskou Spartu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kometa Brno, Roman Kantor | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, pardubice, čtvrtfinále, sparta, HC Dynamo Pardubice, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, hokej, SK Kladno, HC Verva Litvínov, Jaromír Jágr, Patrik Poulíček, Tomáš Rolinek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice si výhrou v Brně vybojovaly záchranu. Kometa ve čtvrtfinále vyzve Spartu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.