Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Olomouc v moravském derby vyloupila Brno. Kometa doma prohrála 4:2

Moravské derby pro Olomouc. Hokejisté brněnské Komety nedokázali navázat na sobotní výhru nad Zlínem. Kohouti v neděli vyloupili Rondo a díky výsledku 4:2 si na sever Moravy odvezli tři body. Čtyři kole před koncem okupuje Kometa šesté místo zaručující playoff, na sedmou Olomouc má náskok šesti bodů.

Po sobotní výhře v derby zápase se Zlínem hostila Kometa o den později další moravsky klub, tentokrát Olomouc. Ta začala velmi dobře a v první třetině si vytvářela velké šance. Tu největší zaznamenala již ve čtvrté minutě, kdy Jaroměřský vybídl ke skórování Ostřížka, toho však rychlým přesunem na branovišti vychytal gólman Vejmelka.

Následovala další možnost, byl u toho Nahodil, který se snažil procpat kotouč do brněnské sítě. Už se i zdálo, že se mu to povedlo, videorozhodčí však rozhodl, že puk do sítě neprošel. Za Kometu pálil nebezpečně uzdravený Holík a také mladý bek Svozil. Ovšem brankář Mokrý si vždy poradil. V závěru ještě přišla Káňova šance, která otřela pravou tyč. A tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Ve druhé části začaly padat branky. Hanáci hned v úvodu dostali k dispozici přesilovku, kterou za pár chvil dokázal využít po samostatné akci Pavel Musil - 0:1. Kometa mohla srovnat o pět minut později, Rákos se zjevil sám před brankářem Mokrým, kotouč chtěl zasunout na zadní tyč, ale mladíček v bráně se zaskvěl. Za polovinou utkání se skóre měnilo podruhé. Musilovu střelu tečoval Lukáš Nahodil hraniční vysokou holí, po konzultaci s videem však branka platila - 0:2.

Uběhlo pouze čtrnáct vteřin a Brňané se dočkali kýžené kontaktní branky. Němcovu střelu od modré tečoval kapitán Komety Martin Zaťovič. I v tomto případě úřadovalo video, které ale platnost gólů rychle potvrdilo - 1:2. Domácí měli ve zbytku třetiny mírnou převahu, leč ke gólovému efektu to nevedlo. Naopak Vejmelka musel zasahovat po samostatné akci Knotka ve vlastním oslabení.

Lepší start do třetí třetiny si Kometa nemohla přát. Uběhlo pouze sedmačtyřicet vteřin a Horkého nahození před bránu tečoval dobře nastavenou bruslí Tomáš Plekanec a bylo vyrovnáno. Vše v souladu s pravidly – 2:2. Ve 46. minutě dostali hosté svou třetí přesilovku v zápase a podruhé ji využili. Brnu se nepodařilo vyhodit kotouč, mezi kruhy se nejlépe zorientoval Rostislav Olesz, který prostřelil Vejmelku mezi betony – 2:3. O tři minuty později to bylo znovu o dvě branky. Do rychlého brejku se řítila dvojice Irgl – Jan Káňa a druhý jmenovaný pohotovou střelou nedal svému někdejšímu spoluhráči šanci – 2:4.

Dvě a půl minuty před koncem zkusila Kometa hru bez brankáře, kterou málem dokázala zhodnotit Muellerem, ten ale trefil pouze tyč Mokrého svatyně. Přes veškerou snahu Brňanů dostat se zpět do zápasu se stav již nezměnil a Olomouc tak získává tři body a poprvé v letošní sezóně poráží Kometu.

Ohodnoť článek

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, olomouc, prohra, SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, FC Fastav Zlín, Morava, Lukáš Nahodil, Brno, Tomáš Plekanec, Rostislav Olesz, Martin Zaťovič, Jan Káňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Olomouc v moravském derby vyloupila Brno. Kometa doma prohrála 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.