Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Naprostá demolice. Karlovy Vary vypráskaly Kometu 9:1

Šok. Hrůza. Zděšení. Ostuda. A obrovská omluva majitele a kouče Libora Zábranského směrem k fanouškům Komety. Bylo proč. Kometa v pátek dostala v Karlových Varech pořádnou sprchu. Ze západních Čech totiž odjela s výpraskem 9:1. Jediné, co tuto bolístku zmírňuje, je skutečnost, že stejným výsledkem vyprovodila v prosinci Kometa Karlovy Vary z Brna.

Kometa přitom nezačala zápas špatně, úvod jí patřil a soupeře v první desetiminutovce přestřílela, ale klíčovým aspektem bylo to, že neproměnila své šance. Za to byla nemilosrdně potrestána. Ačkoliv skóre mohli otevřít postupně Mueller, Rákos nebo Kucsera, přesněji pálila Energie. Přesně řečeno Matěj Stříteský a jeho rána z kruhů - 1:0.

O necelé dvě minuty později prošel mezi obránci Ondřej Beránek a Čiliak neměl po jeho střele šanci - 2:0. Domácí smršť nebrala konce, v 11. minutě projel po levé straně Tomáš Vondráček a brněnský gólman kapituloval mezi betony - 3:0. Hlavní kouč Libor Zábranský si ihned vzal oddechový čas.

Kometa měla za stavu 0:3 šance k tomu, aby se dostala zpět do hry, jenže ani tutovka Jenyše a následná pumelice Zaťoviče brankáře Novotného nevyvedla z míry. První třetina skončila předčasně v čase 18:36 a kvůli problému s ledem se dohrávala po přestávce.

Ani ve druhé části se obraz hry nezměnil. Kometa měla šance, Vary dávaly góly. Nejprve odraženou střelu Šenkeříka dorazil do brány Jakub Flek a v čase 33:33 už to bylo 5:0. První branku v kariéře vstřelil Tomáš Vildumetz, který obkroužil bránu a poslal touš do sítě.

Energie pak udeřila v závěru třetiny v přesilovce, po rychlé kombinaci zakončil do prázdné svatyně Petr Šenkeřík - 6:0.

Když vám to nelepí, tak vám to prostě nelepí. Důkazem šance Zaťoviče, který na začátku třetí třetiny byl sám před Novotným, ale ten předvedl v té době již čtyřiatřicátý úspěšný zákrok. O tom, že duely mezi Kometou a Karlovými Vary nabízí v této sezóně mnoho branek se nedá polemizovat. Po výhře Komety 9:1 přišla pro změnu vysoká výhra Energie. Tu navýšil po brejku Fleka s Tomášem Rachůnkem druhý jmenovaný - 7:0.

To nebylo vše. Následovaly střely Václava Skuhravého a Tomáše Rachůnka.

Kometa se přeci jen šest minut před koncem prosadila. Pětačtyřicátou střelou na bránu vyslal Tomáš Plekanec, který vypálil nad rameno Novotného a ten byl konečně pokořen - 9:1.

Urodil se tak stejný výsledek, jako 30. prosince na ledě Komety. Jen s tím rozdílem, že tentokrát se radovaly Vary. I tak se ale po zápase za výkon celého týmu všem fanouškům Komety pokorně omlouval kouč a majitel Libor Zábranský.

Ohodnoť článek

Foto HC Energie Karlovy Vary | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky Karlovy Vary, kometa, porážka, HC Energie Karlovy Vary, Libor Zábranský, FC Zbrojovka Brno, Západní Čechy, Petr Šenkeřík, Matěj Stříteský, Ondřej Beránek, Tomáš Vondráček, Tomáš Plekanec, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Naprostá demolice. Karlovy Vary vypráskaly Kometu 9:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.