Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa podlehla Spartě v prodloužení. Z hlavního města přivezla jeden bod

Poslední utkání před reprezentační pauzou přineslo aktivní hru plnou emocí. Zápas otevřela Kometa, ale Sparta poté nastřílela do brněnské brány tři góly. Kometě se však podařilo znova srovnat a zápas šel do prodloužení, kde byla lepší Sparta. Zápas skončil 4:3.

V první třetině byl jediným úspěšným brněnský kapitán

Hned do první třetiny oba celky nastoupily s pořádnou vervou a postupem času si herní převahu vypracovala Sparta, což se promítlo na počtu střel. Vejmelka svůj tým podržel a za svá záda nepustil ani jednu střelu. Konec prvního dějství vypadal, že nepřinese žádné góly. Nakonec však Stránský krásným pasem našel Martina Zaťoviče a brněnský kapitán poslal svůj tým do vedení 0:1. 

Druhá třetina přinesla pro Spartu trojici gólů 

Sparta se nehodlala vzdát a do druhé dvacetiminutovky nastoupili s vědomím toho, že musí srovnat. Povedlo se jim to víc než dobře. Prvním úspěšným Sparťanem se stal Matúš Sukeľ a střelou z voleje zdolal Vejmelku - 1:1. Pražané využili také následující přesilovky ve které Michal Řepík poslal svůj tým do vedení - 2:1. Pražané měli stále střeleckou slinu a další střelou vytvořil dvoubrankový rozdíl pro svůj tým Robert Říčka - 3:1. 

Kometa se však nehodlala vzdát, o srovnání tvrdě bojovali

Ve třetí dvacetiminutovce naopak chtěla ukázat Kometa, že se nechce vzdát. Prvním úspěšným se stal Peter Mueller, který snížil vedení Sparty na 3:2. Kometa se vehementně snažila srovnat, ale Pražané nedávali brněnským hokejistům žádný prostor. Až v čtyřiapadesáté minutě se podařilo Luboši Horkému srovnat stav - 3:3. Se srovnaným stavem hráči nastoupili do prodloužení. 

„Když Brno na začátku třetí třetiny snížilo, tak nás to trošku spražilo, ale hráči se to enormní snahou snažili napravit. Myslím, že remíza po šedesáti minutách byla spravedlivá, neboť Kometa je opravdu nebezpečná,“ hodnotí pražský trenér Miloslav Hořava.

V prodloužení se o výherci rozhodlo do jedné minuty

Proudloužení ukázalo, kdo odejde jako výherce, už po osmapadesáti vteřinách. Trojice Sparťanů se dostala do útočného pásma a Michal Řepík podruhé v zápase přesnou střelou k tyči zdolal Vejmelku - 4:3.

„Ve třetí části jsme hned v prvním střídání snížili, ale soupeř hrál pořád aktivně, přesto jsme v závěru zápas srovnali. V prodloužení jsme sice prohráli, ale pozitivní je, že jsme se za stavu 3:1 vrátili do zápasu, neodevzdali ho a získali ještě bod,“ říká asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky Kometa, Sparta, šlágr, proudloužení, prohra, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Michal Řepík, Martin Zaťovič, Matúš Sukeľ, Miloslav Hořava, Peter Mueller, Luboš Horký, hlavní město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa podlehla Spartě v prodloužení. Z hlavního města přivezla jeden bod  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.