Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: První zápas nového roku Kometa proti Zlínu prohrála po nájezdech

V prvním zápase roku 2020 se Kometa utkala proti Beranům ze Zlína. V brněnské sestavě se objevili tři hráči mladší dvaceti let a omlazená sestava bojovala do posledního dechu. Zápas rozhodly až nájezdy, kde byli lepší hosté.

První třetina skončila bez branek

Zlín vystartoval do zápasu v pořádném zápalu a hned v úvodní minutě měli hosté dvě velké šance, které skončily neúspešné. Brňané pak většinu první třetiny psali scénář celé hry, ale zlínský brankář nepropustil žádnou z šancí domácích. Oba týmy do šaten odcházeli s nulovým skóre. 

Kometa propálila zlínskou branku po třiapadesáti vteřinách

Bezbrankové skóre první třetiny Kometa vykompenzovala ze startu druhé periody, když po třiapadesáti vteřinách Filip Pyrochta poslal puk před branku, tam se ho zhostil Jan Hruška a obrátil zápas v prospěch hostů - 1:0. 

Zbytek druhé třetiny se nesl v duchu spousta šancí, ale další branka padla až v 36. minutě po špatné nahrávce Pyrochty. Puku se pak zhostil Jan Dufek a prostřelil brněnského gólmana - 1:1. „Na začátku druhé třetiny jsme šli do vedení. Troufám si říct, že jsme byli i nadále aktivnější, vyrovnání soupeře přišlo z ničeho,“ hodnotí druhou třetinu asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný.

Třetí třetinu ztvrdily oba týmy jedním gólem

I přes opatrnou hru si oba týmy dokázaly v třetí třetině vytvořit šance. První úspěšnou byl střela z bekhendu k tyči Petera Muellera - 2:1. Netrvalo dlouho a Zlín vyrovnal po střele Zdeňka Okála - 2:2. 

Zápas nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení a tak oba týmy nastoupily k samostatným nájezdům. Tam však byli lepší Berani po rozhodujícím nájezdu Davida Noska. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky hokej, Kometa, Zlín, nájezdy, FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, Filip Pyrochta, Jan Hruška, Brno, Jan Dufek, Peter Mueller, David Nosek, Zdeněk Okál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: První zápas nového roku Kometa proti Zlínu prohrála po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.