Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma zdolala lídra tabulky. Prahu porazila s dvoubrankovým rozdílem

Na Štěpána na domácím ledě Kometa nastoupila proti pražské Spartě. Kometa, která je momentálně v tabulce sedmá dokázala lídra tabulky porazit 5:3. Martin Erat po návratu a posila Daniel Rákos tak zažili premiéru v podobě vítězství.

První třetina byla ještě vyrovnaná

První dvacetiminutovka  začala velice aktivní hrou a hrálo se střídavě na obou stranách. Kometa střelecky dominovala, ale zápas otevřeli hosté po šibenici Lukáše Pechy - 0:1. Brňané se však nedali a už po pár minutách Peter Mueller našel Petra Holíka, ktery z pravého kruhu proměnil - 1:1.

Brňané pokračovali v tlaku na hosty a během přečíslení se kotouče zhostil Jan Hruška a odrazem od pražkého gólmana Sedláčka ho dostal do brány - 2:1. Půl minuty před koncem první třetiny se zadařilo také Sparťanům a přesilovky využil Vladimír Růžička, který prostřelil Vejmelku - 2:2.

Druhé dvacetiminutovce dominovala Kometa

Kometě se rozhodně těsné vyrovnání na konci první třetiny nelíbilo a aktivní hrou se snažili dostat čísla na skóre na svou stranu. Během přesilovky jejich přesvědčení potvrdil Martin Zaťovič, který si položil gólmana a zasunul puk do brány - 3:2. Kometa však záhy využila i dalšího přečíslení, když Filip Pyrochta po přihrávce Erata poslal puk za záda Sedláčka - 4:2.

Důležitost přesilové hry v zápase dokázali také hosté, kteří v přečíslení zabododovali, když Jeremy Blain prostřelil Vejmelku - 4:3. Brňané tedy odcházeli do šaten s jednobrankovým vedením.

„Druhá třetina ukázala, že přesilové hry byly klíčové. Využili jsme totiž obě a jednou během ní kontrovala také Sparta,“ říká asistent trenéra Komety Kamil Pokorný. 

Poslední třetinou Kometa jen potvdila své vedení

Třetí třetinu Kometa zahájila hrou ze zabezpečené obrany. Všechny koutoče, které prošly, pohotově zpacifikoval Vejmelka. V úvodu třetiny však všichni brněnští fanoušci zatajili dech, když modrobílí měli výhodu a prázdnou bránu. Kotouč se po zpětné přihrávce jednoho z útočníků doklouzal přes celé hřiště až do tyče. Stačilo by pár centimetrů a skóre by bylo vyrovnané smolným a kuriózním gólem. 

Pět minut před koncem třetí třetiny však Jan Hruška podruhé zabodoval a zvýšil tak náskok svého týmu na 5:3. Sparťané se snažili hru vyrovnat i s odvážnou hrou bez brankáře, ale tři body zůstaly Brňanům a Sparta už to nedokázala zvrátit. „Šance dostat se do zápasu jsme měli, ale nevyužili je. Poté jsme udělali chybu a soupeř navýšil vedení. Celkově se mi náš výkon a aktivita líbily, výsledek a souboje před bránou už tolik ne,“ dodává k zápasu pražskáý trenér Uwe Krupp. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky hokej, Kometa, Sparta, vítězství, HC Sparta Praha, Martin Erat, Daniel Rákos, Brno, Jan Hruška, HC Kometa Brno, Peter Mueller, Petr Holík, Vladimír Růžička, Uwe Krupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa doma zdolala lídra tabulky. Prahu porazila s dvoubrankovým rozdílem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.