Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa rozstřílela Třinec. Po dvou měsících vyhrává i zápas venku

Ačkoliv je Třinec druhý v tabulce, Brno šesté a z třineckého ledu moc často body nevozí, tak včera se Brňanům podařilo porazit Oceláře 1:4. Velkým přínosem byla asistence a gól z hokejky Američana Petera Muellera, který po rehabilitaci opět nastoupil.

Po dvou měsících tři body z venkovního zápasu

Po reprezentační přestávce se Kometa opět utkala s Oceláři. Na třineckém ledě se Kometě obvykle nezadaří vybojovat tři body, ale včerejšek hrál do karet Brňanům. Přispěl k tomu i neskutečný výkon Karla Vejmelky, který podržel tým osmatřiceti zákroky. Přivést tři body z venkovního zápasu se Brňanům povedlo naposledy v říjnu proti Kladnu. 

Kometa se vyznačovala aktivní hrou a vstoupila lépe do zápasu. „Myslím, že jsme do utkání vstoupili lépe, byli jsme aktivnější a povedlo se nám skórovat,“ říká o zápase asistent trenéra Kamil Pokorný. 

Co se týče početní převahy, tak se hned ze začátku Kometě nezadařilo. Protože hráli v šesti, tak hned z úvodu zápasu hráli v oslabení. Ani to modrobílé nezastavilo a Martin Zaťovič, po Muellerově nahrávce v leže, propálil třineckého brankáře Kváču - 0:1. 

Kometa dále tlačila na Oceláře, ale pět minut před koncem se zadařilo domácím. Střelou mezi betony překonal Vejmelku Martin Germát - 1:1. Po první dvacetiminutovce odcházely týmy do šaten s vyrovnaným skóre. „Nepodařil se nám začátek, po chybě jsme nepochopitelně inkasovali při vlastní přesilovce a dostali tak soupeře na koně. Po vyrovnávací trefě se hra srovnala, hráli jsme aktivně,“ dodává třinecký trenér Marek Zadina. 

V druhé třetině Kometa hrála velice aktivně, jejich úsilí bylo odměněno dvoubrankovým vedením

Do druhé dvacetiminutovky nastoupila Kometa s vidinou podobné hry jako v první třetině. To se jim povedlo a vyznačovali se aktivní hrou. Nejdříve se zadařilo Tomáši Plekanci tvrdou střelou propálit Kváču - 1:2.

O tři minuty později se Brňané radovali znova, když brněnský kapitán Zaťovič opět zabodoval - 1:3. „Ve druhé části si vytvářely šance obě mužstva, nám se povedly dva góly z brejků,“ doplňuje Pokorný. 

„Druhá trefa Brna, znovu zbytečná ztráta na modré, při třetím gólu nedůraz před brankovištěm,“ říká Zadina. 

Třetí třetina zpečetila výhru Komety

Během třetí třetiny měl několik šancí Hruška, ale všechny pokusy zastavil třinecký brankář. Po vyloučení Marcinka však Kometa nezahálela a Oceláři inkasovali po střele Petera Muellera, který takový gól přesně potřeboval do nového začátku po dlouhé rehabilitaci - 1:4. Zbytek utkání už se nic výjimečného nedělo a tak Kometa po dlouhé době přivezla z venkovního zápasu krásné a zasloužené tři body. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lukáš Filipec

Štítky hokej, Kometa, Třinec, zápas venku, HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, Brno, Peter Mueller, Martin Zaťovič, Marek Zadina, SK Kladno, Karel Vejmelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa rozstřílela Třinec. Po dvou měsících vyhrává i zápas venku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.