Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Kometa dostala doma v moravském derby nevídaný nářez. Zlín popravil Brno sedmi góly

Takový výsledek nikdo nečekal. Kometa doma v neděli v moravském derby vyzvala Zlín a po 60 minutách hry brněnským hráčům nezbývá nic jiného, než zvednout hlavy a na vše rychle zapomenout. Před domácími fanoušky totiž dostali brněnští hokejisté nevídaně nařezáno. Zlín vyhrál v Brně vysoko 7:0.

Tři fíky do kabin

Domácí začali utkání aktivněji a vybojovali si početní výhodu. Během ní se však z prvního gólu radovali hosté, když Štěpán Fryšara trefil prázdnou brněnskou bránu – 0:1.

Modrobílí se snažili náskok soupeře dotáhnout a ubránili oslabení Zlína, jenže v 17. minutě se trefil ránou z mezikruží obránce Jakub Ferenc – 0:2. O pár desítek si navíc Antonín Honejsek položil gólmana a poslal kotouč k levé tyči 0:3. Do kabin tak odcházeli šťastnější hosté.

Nepomohlo ani střídání golmanů

Druhá třetina vypadala podobně. Hokejistům Komety nešla upřít snaha, ale prosazovali se jen hokejisté Zlína. Jakub Šlahař nejprve svižnou střelou z mezikruží donutil Karla Vejmelku přenechat místo v bráně Lukáši Klimešovi, aby následně Antonín Honejsek svým druhým gólem v zápase zvýšil na 0:5 pro hosty.

Kometa měla v druhé třetině k dispozici tři přesilovky, ani jedna ze slibně vypadajících příležitostí ale gólem neskončila. 

Závěrečná perioda nabídla spíše boj. Hosté si byli vědomi svého velkého náskoku a dělali vše proto, aby se Brňanům nepodařilo skórovat. V přesilové hře v 50. minutě navíc zakončil rychlou zlínskou přesilovkovou souhru Jakub Herman a bylo to 0:6. V závěru se pak z protiútoku prosadil ještě Jakub Šlahař - 0:7.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, Zlín, derby, prohra, FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno, hokejista, Antonín Honejsek, Karel Vejmelka, Lukáš Klimeš, Jakub Herman

VIDEO: Kometa dostala doma v moravském derby nevídaný nářez. Zlín popravil Brno sedmi góly  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.