Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté podlehli Rusům 1:4, v generálce na MS skončili poslední

Českým hokejistům generálka na mistrovství světa nevyšla. Na závěr Carlson Hockey Games v Brně prohráli s Ruskem 1:4 a skončili poslední v turnaji i celém seriálu Euro Hockey Tour. Z prvenství se v Brně radovali Švédové, které jako jediné čeští hráči v sobotu porazili.

V posledním utkání před pátečním startem světového šampionátu na Slovensku sice útočník Michal Řepík odpověděl v 16. minutě na úvodní gól Kirilla Kaprizova, jenže ve druhé třetině sborná odskočila po brankách Jevgenije Kuzněcova a Dmitrije Orlova. Kuzněcov pak výsledek podtrhl v závěru při power play českého týmu.

Rusové ovládli české hokejové hry

Rusové bodovali na turnaji poprvé a sérii Euro Hockey Tour vyhráli o tři body před Finskem, o další dva body zpět zůstali Švédové. Svěřenci kouče Miloše Říhy zůstali s tříbodovou ztrátou na Švédsko poslední.

Český tým začal aktivně a hned v úvodní minutě musel Vasilevskij krýt Palátův pokus a Chytilovu dorážku. Říhův tým měl převahu, ale sborná jej do dalších velkých šancí nepouštěla. Za ruský tým zahrozil kanonýr Ovečkin. V polovině úvodní části připravil Jan Kovář šanci pro Hynka Zohornu, který z pravého kruhu trefil bližší tyč.

Ve 12. minutě se prosadili Rusové. Ovečkin se probil po pravé straně u mantinelu přes Jeřábka, přihrál mezi kruhy Kaprizovovi, který si přehodil puk z forhendu na bekhend a zamířil nad lapačku českého gólmana. Za tři minuty v přečíslení nenašla Simonova přihrávka Frolíkovu hůl, ale v 16. minutě už se Češi radovali. Po Musilově střele od modré čáry překonal Vasilevského nadvakrát Řepík.

Jako první v utkání šel pykat ve 25. minutě za zákrok na Kuzněcova Kolář, který dostal trest na 2+10 minut. Jakub Kovář si s Ovečkinovou ránou z jeho typické parkety na levém kruhu poradil. Oslabení českého týmu zkrátil Kuzněcovův faul a ve zkrácené přesilovce mohl otočit stav Frolík.

Udeřil naopak Kuzněcov, jehož vyslal do úniku hned po návratu z trestné lavice Anisimov, a blafákem do forhendu překonal Jakuba Kováře nad vyrážečku. Za minutu a půl ujel opět Kuzněcov, ale český gólman jej vychytal pravým betonem.

Ve 33. minutě při Zajcevově vyloučení trefil Kubalík tyč a další šanci měl Simon. Za dvě minuty ale zvýšil náskok Rusů po Kuzněcovově ideální přihrávce z levého kruhu Orlov. Před druhou přestávkou ještě vychytal Jakub Kovář Kučerova.

Říhův výběr potřeboval k prvenství v turnaji nutně plný tříbodový zisk, jenže sborná ani náznak obratu ve skóre nepřipustila. V polovině třetí části přišly šance na obou stranách. Palát neuspěl, stejně dopadl i Barabanov, jemuž při přečíslení dvou na jednoho předložil puk Dadonov, jenže tomu stál v cestě Jakub Kovář.

Domácí pak sáhli dlouho před koncem ke hře bez gólmana, místo zdramatizování zápasu ale definitivně rozhodl Kuzněcov, jenž dovezl kotouč až do prázdné branky.

Autoři | Foto Česká hokejová reprezentace

Štítky Sport, hokej, Euro, Česko, Rusko, HC Kometa Brno, Jevgenij Jevgeňjevič Kuzněcov, Euro Hockey Tour, Mistrovství světa v ledním hokeji, hokejista, Jakub Kovář, Miloš Říha, Dmitrij Orlov, Michal Řepík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté podlehli Rusům 1:4, v generálce na MS skončili poslední  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.