Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starosta brněnské městské části žaluje hokejového obránce Liberce za zákrok při semifinálovém zápase

Velmi kuriózní dohru bude mít pondělí semifinálové utkání Komety s Libercem. Starosta brněnských Židenic a právník Aleš Mrázek (ANO) žaluje podle serveru blesk.cz obránce Bílých Tygrů Martina Ševce za to, že při utkání ze střídačky sekl holí brněnského protihráče.

Mrázek využil skulinky v zákoně. Jeden z paragrafů se totiž zabývá situacemi, kdy hokejoví fanoušci poškodí majetek města a dává zástupcům samosprávných orgánů možnost podat oficiální žalobu, kterou se hokejový svaz musí zabývat a nesmí ji odložit. Mrázek jako starosta brněnských Židenic tento paragraf využil, přestože se zákrok nijak jeho městské části netýkal.

Starosta Židenic Aleš Mrázek, zdroj: ANO

 „V čase 31:05 hráč Martin Ševc, který se v danou chvíli neúčastnil hry na ledě, z prostoru střídaček zasáhl seknutím hokejkou do šarvátky, která se odehrávala v těsné blízkosti střídačky hostů,“ uvedl Mrázek serveru blesk.cz.

„Jednání hráče Ševce bylo vedeno z klidu, s rozmyslem, po předchozí přípravě. Nikoliv v rámci přemotivovaného sportovního výkonu. To jen umocňuje jeho společenskou a mravní škodlivost. Jde tedy o čin takového stupně a charakteru nebezpečnosti, který vyžaduje, aby se jím zabývala disiplinární komise extraligy. Porušil nejen hokejová pravidla, ale i dobré mravy. To se dotklo mě i široké veřejnosti. Bylo to ošklivé,“ vysvětlil Mrázek.

ČTĚTE TAKÉ: Kometa srovnala semifinálovou sérii! Vítězství nad Libercem vystřelil osmnáctiletý Plášek 

Přestože se ani jeden ze zúčastněných klubů nechce incidentem ze zápasu dále zabývat, případ musí ze zákona hokejový svaz řešit. Žaloba starosty městské části na hráče za zákrok při zápase je v Česku naprostou raritou.

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Aleš Mrázek, starosta, Židenice, Martin Ševc, obránce, Liberec, žaloba, Bílí Tygři Liberec, hokej, městská část, Martin Švec, HC Kometa Brno, Česko

Starosta brněnské městské části žaluje hokejového obránce Liberce za zákrok při semifinálovém zápase  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.