Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa srovnala semifinálovou sérii! Vítězství nad Libercem vystřelil osmnáctiletý Plášek

Další neskutečně vyrovnanou bitvu přinesla čtvrtý zápas brněnské Komety s Bílými Tygry z Liberce. Kometa doma dvakrát prohrávala, nakonec však urvala důležité vítězství v prodloužení. Výhru vystřelil teprve osmnáctiletý talent Karel Plášek.

Brňané se z minulého zápasu nepoučili a vstoupili do zápasu stejně, jako v předchozím domácím semifnálovém klání – inkasovaným gólem. V 7. minutě se na pravé straně uvolnil liberecký Hudáček a milimetrovou přihrávkou našel na středu Birnera, který gólem do prázdné brány vystřelil Liberci vedení 1:0.

Kometě se podařilo vyrovnat až ve druhé třetině. Při hře pět na tři předvedli ve 25. minutě modrobílí krásnou kombinaci po ose Holík – Orsava – Zaťovič, na jejíž konci byla vymetená pavučina Willovy brány – 1:1.

Domácí však udrželi remízový stav jen na pět minut. Při přesilovce čtyři na tři našel hostující Kvapil Fillipiho, který ze strany kluziště prostřelil Čiliaka – 2:1 pro Bílé Tygry. 

Přání vyprodané bouřlivé DRFG Areny na vyrovnání se vyplnilo ve 49. minutě. A opět stálo za to. Bartejs trefil nádhernou ranou horní roh Willovy svatyně jen mikrosekundy předtím, než ji jeden z libereckých obránců posunul – 2:2. 

Zápas tak dospěl už potřetí ze čtyř zápasů do prodloužení. A v něm našel nečekaného hrdinu – už po minutě a 22 vteřinách rozhodl gólem teprve osmnáctiletý mladý talent Komety Karel Plášek.

Jeho gól znamenal srovnání semifinále na 2:2. Série se nyní přesouvá do Liberce.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky Kometa, Liberec, semifinále, Bílí Tygři Liberec, Karel Plášek, HC Kometa Brno, Brno

VIDEO/GÓLY: Kometa srovnala semifinálovou sérii! Vítězství nad Libercem vystřelil osmnáctiletý Plášek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.