Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecký Lakatoš se stal včera terčem rasistických urážek části fanoušků Komety

Třetí zápas semifinálové série mezi Bílými Tygry a brněnskou Kometou přinesl opět další vypjatý duel a skvělý hokej. Dojem ale pokazili brněnští fanoušci, kteří na útočníka hostí Dominika Lakatoše rasisticky pokřikovali. Liberecký klub se proti tomu vymezil, majitel a trenér Komety Libor Zábranský už řekl, že přijme trest.

Z brněnského kotle po strkanici mezi Lakatošem a brněnským kapitánem Čermákem pršely nadávky. „Cikáne…” a také „Lakatoš je cikán zku…”.

Liberecký klub dnes na situaci zareagoval. „Mrzí nás šokující chování některých fanoušků, proti kterému se jako organizace zcela vymezujeme a které zcela odmítáme. Takové chování nemá na žádném sportovním stadionu své místo. Věříme, že tato série nebude již dále shazována podobnými neomluvitelnými momenty,” ohradil se gerální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Naprosto se od takového chování distancujeme, říká Zábranský

Pokřiky fanoušků bude řešit disciplinárka. V Brně ale nechtějí incident zamést pod koberec. „Naprosto se od toho distancujeme, zcela natvrdo. Nikdo z Komety ani z hráčů toto počínání neschvaluje. Očekávám, že tento incident vedení soutěže v čele s Pepou Řezníčkem řešit bude, takové věci se musí řešit razantně, na stadiony ani nikam jinam nepatří. Přijmeme jakýkoli trest a odvolávat se nebudeme,“ řekl majitel Komety Libor Zábranský pro server iSport.cz.

Už dnes se od 19 hodin hraje čtvrtý zápas série, Liberec vede 2:1.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Kometa, Liberec, lakatoš, rasismus, urážky, Dominik Lakatoš, Ctibor Jech, Brno

Liberecký Lakatoš se stal včera terčem rasistických urážek části fanoušků Komety  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.