Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Dramatickou přestřelku rozhodlo až prodloužení. Kometa v prvním zápase pod Ještědem padla

Neskutečnou hokejovou podívanou připravil první zápas semifinálové série mezi Libercem a Kometou Brno. Brňané vycestovali na sever Čech a s vítězem základní části hokejové ligy svedli vyrovnanou bitvu. Po 60 minutách a remízovém stavu 3:3 šla hra do prodloužení, tu rozhodl v čase 08:59 domácí kapitán Petr Jelínek. Tygři si tak připisují první bod ve vzájemné sérii, jež pokračuje zítra druhým zápasem v Liberci.

Liberec začal úvodní zápas lépe. Ve čtvrté minutě byl vyloučen Erat a domácí výhodou nepohrdli. Kvapil dostal přihrávku na levý kruh a švihem prostřelil Čiliaka – 1:0.

Kdo by čekal opatrný hokej, musel být zklamán, hrálo se nahoru dolů, Liberec měl více šancí, udeřila ale Kometa. A také v přesilovce. Holík využil chvilky volného času a sedmnáct vteřin před sirénou vyrovnal.

Začátek druhé třetiny patřil hostím. Štencel si najel mezi kruhy a nedal Willovi šanci.

Liberečtí se ale nevzdali a brzy opět srovnali. Hudáček překvapil Čiliaka a z nulového úhlu udeřil.

A skóre se přelévalo dál. V 35. minutě se Zachar prosmýkl kolem pravého mantinelu a předložil puk Krenželokovi – 3:2

Jenže ani tohle skóre dlouho nevydrželo, Kometě stačily dvě minuty a bylo znovu srovnáno, Holík potvrdil, že se mu proti Liberci daří, předložil puk Zaťovičovi a ten přehodil Willa.

Až třetí třetina přinesla typický play off hokej, šancí ubylo. Dvacet vteřin před koncem mohl rozhodnout Vlach, ale netrefil odkrytou bránu. Gól tedy nepadl a šlo se do prodloužení.

Infarktový duel pokračoval. Po šesti minutách mohl rozhodnout Hanousek, skvělý Čiliak ale zasáhl. Pak dostali Liberečtí přesilovku a to byl rozhodující moment, když dostal puk za Čiliaka Jelínek – 4:3

Bílí Tygři - Kometa Brno 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. M. Kvapil (Ševc, Birner), 26. L. Hudáček (Šmíd), 35. L. Krenželok (M. Zachar), 69. P. Jelínek (Redenbach) – 20. P. Holík (Mueller, O. Němec), 22. Štencel (M. Erat, Orsava), 37. Zaťovič (P. Holík). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Kis. Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner(A), T. Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil (C) – M. Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec (A) – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, Orsava– Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kunc, Mallet – Kusko.

Foto Facebook / Kometa Brno

Štítky Kometa, Liberec, semifinále, prohra, Bílí Tygři Liberec, hokej, Ještěd, HC Kometa Brno, Petr Jelínek, Česko, Brno

VIDEO/GÓLY: Dramatickou přestřelku rozhodlo až prodloužení. Kometa v prvním zápase pod Ještědem padla  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.