Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Mueller dvěma góly zařídil třetí vítězství. Kometa je blízko semifinále

Třetí čtvrtfinále, třetí výhra. Hokejisté Komety dokázali díky dvěma brankám Petera Muellera porazit Hradec Králové i doma a dnes večer tak mají šanci postoupit do semifinále play off.

Kometa se hned v první minutě pokusila překvapit svého soupeře, konkrétně centr první formace Petr Holík, jeho nebezpečná střela zpoza obránce ale minula prostor mezi třemi tyčemi. Po faulu Miškáře měli domácí možnost zahrát si přesilovou hru, prostřelit Pavelku, který chytal první utkání v sérii, se jim však nepodařilo. Největší příležitost první třetiny měl ve čtrnácté minutě Martin Erat. Brněnského útočníka našel mezi kruhy po rychlém průniku Jakub Orsava, Eratova střela se ale od Pavelky odrazila mimo tři tyče.

Do druhé části už vlétla Kometa jako uragán. V pokračující přesilové hře vybídl Martin Zaťovič osamoceného Petera Muellera a americký snajpr vymetl horní roh Pavelkovy brány – 1:0.

O chvíli později si vybrala Kometa porci štěstí, když se před Čiliakem zjevil Miškář, hostující útočník ale nastřelil pouze tyč. Krátce před polovinou utkání vyslal jedovatou střelu příklepem Hruška, a kotouč se otřel o tyč hradecké brány. Ve 29. minutě bylo v Brně vyrovnáno. Roman Kukumberg se dostal na kotouč v útočném pásmu a po výpadu před bránu procedil kotouč do sítě – 1:1.

Po dvou a půl minutách třetí třetiny se ve stoprocentní příležitosti zjevil Orsava, který sám před bránou ještě vybídl do lepší pozice Martina Erata, Pavelka ale dokázal jeho střelu vyrazit. V padesáté minutě byl vyloučen Martin Zaťovič a domácí se museli bránit přesilové hře soupeře, obranná čtveřice se skvělým Čiliakem za zády ale odolala trvalejšímu tlaku Mountfieldu. V padesáté čtvrté minutě explodovala DRFG arena podruhé v utkání radostí. Martin Erat byl při samostatném úniku faulován a sudí nekompromisně nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Peter Mueller a střelou k tyči vrátil Kometě vedení – 2:1.

Kometa musela v posledních minutách čelit obrovskému tlaku při hře hradeckých hokejistů bez gólmana, těžký test ale zvládla na výbornou a v sérii vede už 3:0 na zápasy.

Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno

Štítky Kometa, Hradec, čtvrtfinále, výhra, Peter Mueller, HC Kometa Brno, FC Hradec Králové, semifinále, Martin Erat, přesilová hra, Jakub Orsava, Martin Zaťovič, Petr Holík, Mountfield Hradec Králové

VIDEO/GÓLY: Mueller dvěma góly zařídil třetí vítězství. Kometa je blízko semifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.