Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Moravské derby pro Brno! Kometa si z Olomouce veze výhru 5:4 v prodloužení

Na druhý svátek vánoční zamířila Kometa k moravskému derby do Olomouce, kde vyprodaná hala sledovala vysoce atraktivní bitvu dvou moravských rivalů. Brňané museli v utkání dohánět dvoubrankové manko, které díky skvělé desetiminutovce ve druhé třetině nejen smazali, ale vývoj utkání také otočili ve svůj prospěch. Domácí pak sice poslali utkání do prodloužení, kde však hattrickem o bonusovém bodu pro Kometu rozhodl Petr Holík.

Oba celky nastoupily do moravského derby s velkým odhodláním a utkání se tak hrálo ve vysokém nasazení. Více hokejového umu však v úvodu utkání produkovala brněnská Kometa, velkou příležitost k otevření skóre měli hosté v 5. minutě utkání, obránce Štencl se dostal s kotoučem hluboko do útočného pásma, kde dokázal pohlednou přihrávkou najít na hranici pravého kruhu dobře postaveného Erata, zkušeného útočníka Komety však pohotovým zákrokem vychytal brankář Konrád. Aktivita Komety v útočném pásmu nabírala na obrátkách a v čase 11:28 mohl být její nápor umocněn početní výhodou. V přesilové hře si však paradoxně vytvořila brankové příležitosti domácí Olomouc. Nejprve dokázal útočný přechod Komety zachytit Burian a s pukem na hokejce se vydal vstříc brankář Vejmelkovi, snažil se brněnského brankáře překonat kličkou do bekhendu, ale v klíčové fázi mu kotouč sjel z čepele.

Olomouc zbytek oslabení bez větších utrap ubránila a sama záhy dostala možnost vyzkoušet si početní výhodu. Hanáci dokázali hosty z Brna uzamknout v obranném pásmu a v čase 16:15 se přesnou střelou z levého kruhu prosadil Aleš Jergl. V závěru první třetiny dostali domácí další příležitost k přesilové hře a i tentokrát byli úspěšní. Vejmelka předvedl několik spolehlivých zákroků včetně vyražené střely v podání Škůrka, jenž kotouče se ujal Ostřížek a našel před brankou nikým nepokrytého Jana Knotka, jenž využil druhou přesilovou hru Olomouce a navýšil vedení Hanáků na dvoubrankový rozdíl.

Druhá třetina přinesla na olomouckém zimním stadionu brankové hody. Nejprve se podařilo Kometě začít korigovat brankový náskok soupeře, když v čase 23:07 poslal Süss do samostatného úniku Petra Holíka a člen brněnské první formace dokázal překonat brankáře Konráda.

Uběhly sotva tři minuty a Brňané dokázali stav utkání srovnat. Svá vyloučení z první třetiny odčinila dvojice Schaus - Bedřich Köhler, když druhý jmenovaný v čase 25:47 dokázal přesně usměrnit nahozený kotouč do olomoucké branky.

Tlak Komety nadále stoupa, ke spokojenosti početné skupiny fanoušku z Brna skóroval v čase 27:59 Martin Zaťovič, ten využil početní výhodu, když sklepl prudkou střelu v podání Němce za olomouckého brankáře. Přesně v čase 30:00 dostal Kometu do dvoubrankového vedení Petr Holík, přijal přihrávku od Zaťoviče a nechytatelnou střelou do protipohybu brankáře Konráda navýšil obrat v moravském derby.

Jenže domácí Hanáci rozhodně nehodlali odhodit flinty do žita a v závěru prostředního dějství se jim podařilo obnovit vyrovnaný stav. V čase 37:27 snížil na rozdíl jedné branky Jiří Ondrušek, když v útočném pásmu zpracoval přihrávku od Mráze a přesnou střelou z hranice levého kruhu prostřelil Vejmelku.

Na vyrovnávací branku čekala vyprodaná hala pouhých 58 vteřin, na branku zamířil Jergl a před Vejmelkou clonil dobře postavený Jan Knotek, jenž svou druhou trefou v utkání srovnal a dramatické moravské derby tak po dvou třetinách mělo nerozhodný stav 4:4.

Třetí třetina pokračovala ve vysokém nasazení obou moravských rivalů. Velkou příležitost měli domácí ve 44. utkání, kdy se před Vejmelkou snažil prosadit Ostřížek a hned po něm Jergl, brněnský brankář však své spoluhráče podržel. Kometa byla blízko k vedoucí brance v 51. minutě, zcela osamocen se před Konrádem zjevil Vondráček, ale jeho projektil z voleje dokázal zkušený olomoucký brankář vyrazit svým ramenem. Kometa v závěru tlačila na rozhodnutí atraktivního utkání, nejprve recept na Konráda hledal Zaťovič, na jeho střelu dokázal olomoucký strážce svatyně pohotově zareagovat lapačkou. Brněnský nápor podpořila také přesilová hra v závěru třetí třetina, v početní výhodě měl rozhodnutí na hokejce Mueller, ale totální dezorientace olomoucké obrany nevyužil a utkání směřovalo do prodloužení.

Prodloužení tři na tři přineslo střelecké příležitosti na obou stranách, klíčovou se ukázala 64. minuta, konkrétně čas 63:25, kdy Brňané totálně rozebrali olomouckou obranu, v závaru před olomockou brankou se nejlépe dokázal orientovat Petr Holík a zkompletováním hattricku rozhodl o exportu bonusového bodu do Brna.

Foto Michaela Valsová | Zdroj Kometa Brno

Štítky hokej, kometa, mora, výhra, prodloužení, SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, Petr Holík, Brno, přesilová hra, Martin Zaťovič, Jan Knotek, Bedřich Köhler, Jiří Ondrušek

VIDEO/GÓLY: Moravské derby pro Brno! Kometa si z Olomouce veze výhru 5:4 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.