Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zaťovičův hattrick pomohl Kometě porazit doma Karlovy Vary

Hokejisté Brna porazili v 8. extraligovém kole Karlovy Vary 5:3. Domácí měli v utkání jen dva střelce: hattrickem se blýskl Martin Zaťovič, dvě trefy obstaral americký útočník Peter Mueller, jenž navíc na další dva góly nahrál. Další forvard Petr Holík přiložil ruku k dílu třemi přihrávkami. V dresu hostů skóroval dvakrát Jakub Flek.

Úvod utkání patřil hostům. Balán vyhrál ve čtvrté minutě vhazování přesně na Podlipnika, jehož rána z levého kruhu zapadla za Langhamerova záda. Houževnatí Západočeši kladli dlouho odpor, až je zlomil ve 13. minutě svou první dnešní trefou Zaťovič, který si najel před bránu a využil parádní přihrávku od Muellera.

Američan ve službách Komety dál předváděl výborný hokej a necelé dvě minuty před první přestávkou poslal svůj tým do vedení. Na Závorku vypustil svižnou střelou, která hostujícímu gólmanovi propadla výstrojí smolně do sítě. I ve druhé třetině pokračovalo výborné představení dvojice Mueller, Zaťovič.

Po několika šancích Komety se ujala akce těchto dvou borců, když v signalizované výhodě poslal americký hokejista parádní pas na někdejšího útočníka Karlových Varů a ten poslal brankáři Závorkovi navštívenku přímo do horního růžku - 3:1.

O necelou minutu později bylo sníženo opět na rozdíl jediné branky. Flek nahodil kotouč z otočky, spoluhráči šli střídat a k údivu všech jeho nahození skončilo v Langhamerově brance.

Vzápětí mohl navýšit skóre Köhler, ale z dobré pozice trefil pouze horní tyč. Ve třetí části navýšila Kometa své vedení. Mueller chytil střeleckou formu a další jeho pumelice z mezikruží skončila v hostující bráně.

Jenže uběhlo pouhých 12 vteřin a znovu u toho byl Flek, který v rychlém sledu snížil. Po přihrávce Balána se sám zjevil před bránou a pohotově zakončil.

Energie zlobila dál, Flek útočil na hattrick, leč trefil jen tyč. To muselo Karlovy Vary hodně mrzet, neboť pět minut před koncem zkompletoval hattrick Zaťovič a Kometa tak udolala velmi nepříjemného protivníka.

Brněnský obránce Ondřej Němec vítězstvím oslavil jubilejní 600. start a útočník Köhler dokonce 800. extraligové utkání v nejvyšší soutěži.

Autoři | Foto ilustrační foto, Kometa Brno

Štítky Kometa, Karlovy Vary, výhra, hattrick, Zaťovič, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, Peter Mueller, Martin Zaťovič, Jakub Flek, Petr Holík, Ondřej Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaťovičův hattrick pomohl Kometě porazit doma Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.