Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa na ledě Olomouce urvala dva body v nájezdech

Hokejisté mistrovské Komety Brno zvítězili v dohrávce 3. kola extraligy v Olomouci 2:1 po samostatných nájezdech a zůstali neporažení. Hanáci poznali hořkost porážky poprvé v sezoně. V rozstřelu rozhodl svou první trefou v dresu Komety v soutěži útočník Lukáš Kašpar, letní posila ze Slovanu Bratislava.

„Vezeme si dva body, myslím, že to je spravedlivá dělba za to, co oba týmy předvedly. Musím hráčům poděkovat za nasazení, protože odtud je vždy těžké odvést nějaké body. Nájezdy jsou loterie, ale hráčům jsem samozřejmě věřil, protože si to už vyzkoušeli v zápasech a jsou zkušení a ověření. Ale nájezdy jsou i o brankářích a Langhamer se dnes vytáhl," řekl trenér Brna Kamil Pokorný.

Kašpar zahrozil za Kometu jako první už v úvodu, větší šance měli následně domácí. V sedmé minutě se prodral za obranu Brňanů Knotek, ale brankář Langhamer tým podržel. Vzápětí měl při Hruškově vyloučení Knotek další šanci. Hostům se nadějné situace také nedařilo dotáhnout do zdárného konce.

Úřadující šampion se dočkal v 17. minutě při přesilové hře pěti proti třem, která se mu naskytla po vyloučeních Ostřížka a Knotka. Holík nabil na pravý kruh Muellerovi a letní americká posila Komety ze Salcburku z EBEL překonala Konráda střelou na vyrážečku. Pro Muellera to byla ve třetím utkání v extralize premiérová branka.

V úvodu druhé části po faulech Mráze a opět Knotka mohli hrát hosté další 61 vteřin v pěti proti třem, jenže Kometa tentokrát neudeřila a naopak Mueller ji po 21 vteřinách zkrátil faulem. I proti čtyřem ale měli hosté šance. Neuspěl Holík a Konrád se vyznamenal především při Štencelově pokusu před odkrytou brankou.

V polovině utkání byl blízko vyrovnání Irgl. Dostal se sám před Langhamera, který ale nadále držel čistý štít. V 35. minutě při Hruškově vyloučení málem Kometa zvýšila, Dočekal s Čermákem však únik nedotáhli díky Kolouchově obrannému zákroku.  

Na začátku třetí třetiny mohl zvýšit náskok Komety kapitán Čermák. Hosté se potom ubránili při Muellerově trestu a Hanáci odolali přim pobytu Jaroměřského na trestné lavici, při kterém trefil ve 47. minutě tyčku Bartejs. Po dalších nevyužitých šancích na obou stranách v 58. minutě při trestu Gulašiho vyrovnal Burian.

Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení a v nájezdech byli úspěšní jen hráči Komety. Po Kašparově pokusu v první sérii se trefili i Mueller a Nahodil.

"Možná jsme měli trochu optickou převahu a Kometa měla výborné protiútoky a křížné nahrávky. Remíza je to spravedlivá. Nájezdy mi dnes nevyšly, udělal jsem nějaké chyby a musím si to rozebrat. U Kašparova nájezdu jsem měl váhu na pravé noze a už se nešlo odrazit," řekl brankář Olomouce Branislav Konrád.

 

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky Kometa Brno, hokej, HC Olomouc, HC Kometa Brno, Lukáš Kašpar, HC Slovan Bratislava, Branislav Konrád, Erste Bank Eishockey Liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa na ledě Olomouce urvala dva body v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.