Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa hlásí další posilu! Do Brna přichází mistr světa a nájezdový génius Lukáš Kašpar

Kometa hlásí další zvučnou posilu. Brněnský kádr rozšíří zkušený borec, mistr světa z roku 2010 a génius samostatných nájezdů Lukáš Kašpar. Dvaatřicetiletý útočník se do české extraligy vrací po čtrnácti letech. Poslední sezóny trávil špílmachr především v KHL, kde odehrál přes 400 zápasů. Jeho poslední štací byl Slovan Bratislava.

„Jsem rád, že se rozhodl jít do Komety. S Lukášem jsme byli v jednání delší dobu a i nadále platí, že bychom chtěli přivést ještě jednoho špičkového útočníka. Naopak po dohodě s Martinem Bakošem, který chtěl využít zajímavou nabídku ze Švédska, se jeho nástup za Kometu odkládá pravděpodobně až na další sezónu,“ uvedl majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

„Těším se na extraligu, na Kometu, na fanoušky, na tým, který bude silný. Kdo by se netěšil. Počítám s tím, že budeme mít nejvyšší ambice,“ sdělil Lukáš Kašpar.

Odchovanec Litvínova

Šikovný útočník se narodil 23. září 1985 v Mostě. Patří mezi litvínovské odchovance, kde také poprvé nahlédl do extraligy, konkrétně v sezóně 2002/03. Následně se ale z české soutěže na dlouhých čtrnáct let odmlčel. V roce 2004 si jej v prvním kole draftu vybralo San José a následně odešel do zámoří. V NHL odehrál 16 zápasů, jinak působil v nižších zámořských soutěžích a na farmě. Tam dosáhl mety 300 utkání. V průběhu sezóny 2009/10 se vrátil do Evropy – vybralo si ho finské Kärpät Oulu.

Zkušenosti z KHL

V roce 2010 začala jeho mise v ruské KHL. Nejprve strávil dva roky v Barysu Astana, poté Lukáš Kašpar přestoupil do ukrajinského Doněcku. Sezónu 2014/15 začal v Chanty-Mansijsku, v jejím průběhu a především na play-off odešel vypomoci znovu finskému Kärpätu. A tato štace se vyplatila, neboť se severským týmem dokráčel k mistrovskému titulu. Další dva roky trávil střídavě v bratislavském Slovanu a Dynamu Moskva. Loňský ročník ukončil v průběhu ledna, z dalších bojů jej vyřadilo zranění.

Extraliga po 14 letech

Nyní je však Lukáš Kašpar v pořádku a připraven bojovat s Kometou o nejvyšší mety. Do extraligy se vrací po dlouhých letech a fanoušci se jistě mohou těšit na jeho šikovné kousky. Divácká veřejnost jej může znát především z dresu národního týmu, ve kterém zanechal výraznou stopu. Jeho cesta začala už v mládežnických kategoriích, účastnil se pravidelně mezinárodních turnajů a mistrovství světa všech věkových kategorií. Největšího úspěchu v mládežnickém národním týmu dosáhl v roce 2005, kdy slavil s českou juniorkou zisk bronzových medailí.

Další mistr světa v kádru

Vytříbený specialista na nájezdy ukázal mimořádné kvality v roce 2010, kdy se mu společně se svými staronovými spoluhráči Ondřejem Němcem a Michalem Barinkou podařilo vybojovat doposud poslední mistrovskou trofej ze světového šampionátu dospělých. Výborný turnaj odehrál také o dva roky později ve Finsku a Švédsku. S národním mužstvem získal bronz, který je doposud poslední v naší české hokejové pokladnici.

Autoři | Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno

Štítky Lukáš Kašpar, posila, Kometa, mistr světa, nájezdy, HC Kometa Brno, Kontinentální hokejová liga, HC Slovan Bratislava, Extraliga ledního hokeje, Švédsko, Martin Bakoš, Libor Zábranský, HC Verva Litvínov, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa hlásí další posilu! Do Brna přichází mistr světa a nájezdový génius Lukáš Kašpar  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.