Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Vítězství zůstává doma! Kometa porazila Třinec a ujímá se vedení finálové série

To byly nervy! Kometa doma dokázala porazit Třinec 3:2. V zápase přitom nijak suverénně nevévodila a především ve druhé třetině chvílemi tahala za kratší konec. Díky bojovnosti, efektivitě v zakončení a skvělému výkonu Marka Čiliaka však nakonec urvala cenné vítězství na svou stranu. Ve finálové sérii vede 2:1 a náskok může zítra v druhém domácím zápase ještě zvýšit.

Domácí vstoupili do zápasu povzbuzováni vyprodanou DRFG Arenou a plným Zelňákem na dálku lépe. Už v 6. minutě se před bránou skvěle zorientoval Bartejs, který si všiml puku vyletnuvšího ze skrumáži těl a modrobílý jásot propukl naplno - 1:0!.

Brňané čekali na druhou chvilku nadšení něco málo přes 20 minut. Fantastickou individuální akcí se blýskl Luboš Horký, který tím oslavil premiérovou trefu v play off - 2:0 pro Kometu! 

Jenže modrobílí díky dvoubrankovému vedení přestali úplně hrát. A trestalo se záhy. Po souboji v rohu třetiny se zčistajasna před Čiliakem objevili hned tři červenobílí hráči a brněnský brankář neměl šanci - Kovarčík snížil na 2:1.

A bylo ještě hůř. Brňané pokračovali v herním spánku, čehož musel třinečtí zákonitě využít. Stalo se tak o ř minut později, v přesilovce se přesně k tyči trefil nejlepší střelec play off Cienciala a v Rondu na chvíli zavládlo ticho - 2:2.)

Domácí pak dostali obrovskou výhodu na přelomu druhé a třetí třetiny v podobě čtyřminutové přesilovce 5 na 4, kterou doplnila dvouminutová přesilovka 5 na 3. A přesto nic. Modorbílí působili bezzubě. Jen několik minut pro promarněné výhodě však přišla vymodlená spása. Po ose Krejčík - Čermák zakončoval do prázdné kasy Vincour a bylo vymalováno. Na modro-bílo, naštěstí.

Brňané už si poté vedení pohlídali a ve finálové sérii se ujímají vedení na zápasy 2:1. Další zápas se hraje na brněnském ledě ve čtvrtek 19. dubna od 17 hodin.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Bartejs, 27. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, Krejčík) - 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Roman Vlach, Rákos - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - od 50. navíc Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Autoři | Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky Kometa, Třinec, finále, výhra, HC Oceláři Třinec, Marek Čiliak, Brno, Luboš Horký, HC Kometa Brno, Rondo, DRFG Arena, Roman Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vítězství zůstává doma! Kometa porazila Třinec a ujímá se vedení finálové série  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.