Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Mistr vyzve v semifinále nejlepší tým letošního ročníku Plzeň

Dlouhé čekání je u konce. Kometa už zná svého soupeře pro dramatické semifinálové bitvy. V pondělí o tom rozhodl duel mezi Hradcem a Libercem. Díky postupu Mountfieldu vyzve brněnský obhájce titulu letošního vítěze základní části - Škodu Plzeň.

 V sérii hrané na čtyři vítězná utkání začnou Brňané venku, konkrétně v sobotu 31. března od 16:20, druhý duel se odehraje v neděli 1. dubna od 17:20. V DRFG Areně se bude hrát ve středu 4. dubna od 19:00 a ve čtvrtek 5. dubna od 17:00. Časy jsou zatím předběžné a mohou se ještě změnit dle České televize.

V letošní základní části hrála Kometa s Plzní pokaždé vyrovnanou partii. Ve třech případech se šlo do prodloužení, respektive do nájezdů. Jednou za tři body vyhráli na domácí půdě indiáni. Celkově získali Brňané proti tomu soupeři 5 bodů. Západočeši byli o dva body úspěšnější.

Díky tomu, že Hradec postoupil přes Liberec do semifinále, je jasné, že i v příští sezóně uvidí brněnské publikum Ligu mistrů. Podruhé v řadě si tak komeťáci zahrají tuto prestižní soutěž. Zbývá doplnit, že druhé semifinále tvoří dvojice Hradec - Třinec.


Vzájemné zápasy v sezóně 2017/2018

11.kolo Plzeň - Kometa 4:5pr.

24.kolo Plzeň - Kometa 5:4

37.kolo Kometa - Plzeň 3:2sn

50.kolo Kometa - Plzeň 4:5sn


Krátce z historie. Kometa a Plzeň, to je vždy hit play-off, napínavé souboje a velká dramata. Tyto velké kluby se v novodobé historii potkávají celkém potřetí. Kometa v prvním vzájemném měření sil vyhrála 4:1 na zápasy, a to v sezóně 2011/2012. Naposledy se oba soupeři potkali v play-off v ročníku 2013/2014 a Moravané znovu zvítězili, tentokrát sérii opanovali 4:2.

Foto Kometa Brno | Zdroj TZ HC Kometa Brno

Štítky Kometa, semifinále, soupeř, Plzeň, Hradec, Liberec, Škoda, Mountfield, Brno, Česká televize, Liga mistrů UEFA, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr vyzve v semifinále nejlepší tým letošního ročníku Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.