Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zbrojovka na mistra doma nestačila

V pátek večer přivítala Zbrojovka Brno na svém hřišti úřadujícího mistra Viktorii Plzeň. Na hostující lavičce koučoval jeden z posledních zápasů trenér Pavel Vrba, který v týdnu oznámil, že využije výstupní klauzule ve své smlouvě, aby mohl být využit k potřebám reprezentace. Zápas to pro něj byl úspěšný, neboť jeho tým dokázal Brno porazit 1:3.

Začátek zápasu jakoby hráče Zbrojovky zastihl nerozběhané. Již v první minutě se do samostatného úniku dostal hostující Kolář, který šel společně s Teclem sám na bránu. Z variant přihrávka/střela si však nestihl vybrat ani jednu a jeho zaváhání využil k vynikajícímu výběhu domácí brankář Hladký. O minutu později to byl Tecl, kdo se tlačil do šance, domácí obrana však včas zasáhla. Pravidlo nedáš - dostaneš se potvrdilo ve 4. minutě. Fischer skvělou nahrávkou za obranu našel Skaláka a ten se tváří v tvář Kozáčikovi nemýlil. Viktoriány nepříznivý vývoj utkání viditelně zaskočil. V 17. minutě agilní Skalák centroval z levé strany na Kroupu, který svou střelou orazítkoval břevno. O dvě minuty později stihl stejný osud Horváthovu krásnou střelu z voleje a na břevna tak bylo srovnáno.

Plzeňští sice drželi více míč, byli to však domácí kdo dále hrozil. Ve 30. minutě po Zavadilově rohu nebezpečně hlavičkoval stoper Buchta, po chvíli pálil těsně vedle tyče Lutonský. K nepochopitelnému momentu došlo v nastavení prvního poločasu. Po skrumáži v brněnském pokutovém území odpískal sudí Franěk nedovolený zákrok, který snad viděl jen on. K penaltě se postavil kapitán Plzně Horváth a zkušeně proměnil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Hned zkraje druhé půle se tlačil do zakončení Kroupa, jeho slabou ránu ale Kozáčik kryl. Nezáživný začátek druhého poločasu oživily zákroky oceněné žlutými kartami od domácího Zavadila a hostujícího Koláře. V 55. minutě se k velmi nebezpečné hlavičce po přímém kopu dostal Pernica, do opětovného vedení však Zbrojovku neposlal. V 61. minutě se Plzeň dostala po dlouhé době na domácí polovinu a ihned udeřila. Po Hořavově centru šajtlí prodlužoval hlavou Kolář před osamoceného Tecla a ten hlavičkou poslal Viktorku do vedení. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno. Po Zavadilově rohu však ve vápně nebezpečně poskakující míč sebral jistý Kozáčik. O chvíli později odvracel nebezpečný centr Lutonského na roh Procházka.

O tom, že se klička ve vlastním vápně nevyplácí se málem přesvědčil právě Procházka. Jeho minelu využil Kroupa k vynikajícímu centru na Lutonského, jeho technické zakončení ale Kozáčik neuvěřitelným zákrokem zlikvidoval. Na druhé straně mohl z brejku zvýšit vedení Plzně Tecl, Hladký to ale nepřipustil. V 84. minutě podklouzl ve vlastním vápně Čišovský, sudí však drobný kontakt jeho ruky s míčem nepostřehl, hrálo se dál a z následného brejku Tecl zvýšil střelou po zemi na 1:3. Zbrojovka už síla na zvrat utkání nenašla, hosté si výsledek zkušeně pohlídali a odvážejí si z Brna tři body.


FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)

branky: 4. Skalák - 45+2 Horváth (pen.), 61. a 84. Tecl
rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Hock

Diváci: 5 839

FC Zbrojovka Brno vs. Viktoria Plzeň

Pátek, 22. listopadu 2013, 23:16

Parádní choreo brněnských fanoušků, foto: Brněnská Drbna
FC Zbrojovka Brno vs. Viktoria Plzeň

Štítky Brno, Zbrojovka, Plzeň, fotbal, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, Pavel Vrba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na mistra doma nestačila  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.