Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podle fotbalistů Zbrojovky by měla být záchrana bez problémů

Fotbalisté Brna vstupují do jarní části první ligy ve skupince týmů bezprostředně ohrožených sestupem. Po podzimu je Zbrojovka v tabulce dvanáctá se stejným počtem bodů jako Jihlava, Příbram a předposlední Baník Ostrava. Vedení klubu si ale existenční starosti příliš nepřipouští.

"Nemáme tým, který by zasáhl do bojů o přední pozice, ale měli bychom bez větších problémů přestát jarní část ligy. Máme kádr na to, abychom záchranu zvládli," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

V zimní přestávce nedošlo k žádným výrazným hráčským změnám. Tým posílili slovenský obránce Miroslav Keresteš a středopolař Šimon Šumbera ze Zlína. Z hostování v Třinci se vrátil obránce Jan Malík. Před uzavřením je příchod útočníka Jozefa Dolného z Prešova, čeká se pouze na jeho přeregistrování. "Tyto hráče jsme pořídili za minimální náklady, které se pohybují okolo jednoho milionu korun," dodal Kudela.

Kádr opustil po skončení hostování Tomáš Frejlach a angažmá si hledají brankář Radek Petr a obránce Martin Husár.

Současnou prioritou je stabilizace klubu. "Razantně na ní pracujeme. Proto také nebylo mnoho změn v kádru, který zůstává delší dobu stejný. Spoléháme více na vlastní odchovance. Podařilo se nám vylepšit po ekonomické stránce spolupráci s městskými orgány," řekl Kudela. 

V přípravě Brňané odehráli 12 utkání a připsali si sedm vítězství, dvě remízy a tři porážky v Tipspsort lize se Znojmem a Jihlavou a na soustředění v Turecku s maďarským Dunaújvarosem. 

"Příprava nám vyšla, přálo nám i počasí. Můžeme i v Brně trénovat na přírodní trávě. Nejlepší část přípravy jsme absolvovali v Turecku," pochvaloval si kouč Václav Kotal, kterému na spokojenosti ubírá pouze zdravotní stav kádru. Začátek ligy nestihnou David Pašek s Pavlem Mezlíkem, jenž znovu podstoupil operaci poraněného kotníku.

Zdroj ČTK

Štítky Zbrojovka Brno, fotbal, sport, záchrana, první liga, FC Zbrojovka Brno, FC Vysočina Jihlava, FC Baník Ostrava, 1. FK Příbram, fotbalista, Turecko, FC Fastav Zlín, Miroslav Keresteš, Šimon Šumbera, Jan Malík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle fotbalistů Zbrojovky by měla být záchrana bez problémů  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.