Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalisté Brna pomýšlejí na klidný střed ligové tabulky

Pohybovat se v klidném středu tabulky bez záchranářských starostí touží v novém ligovém ročníku fotbalisté Brna. Pomoci by jim k tomu měla i trojice zkušených posil Marek Kaščák, Aleš Schuster, Tomáš Janotka, od níž si vedení slibuje zlepšení obrany, která byla v minulé sezoně s 53 inkasovanými brankami nejhorší v soutěži.

Kaščák do Brna přišel na hostování z Olomouce, Schuster přestoupil z Dacie Kišiněv a Kaščák z Trnavy. "Měli bychom mít kvalitnější tým, který se nebude dopouštět hloupých chyb, jež vedou k laciným brankám. Chceme hrát pracovitější a líbivější fotbal," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Ligový kádr se po příchodu nových posil zúžil na 20 hráčů. Po sezoně odešel na hostování do Příbrami útočník Petr Švancara, smlouva skončila Josipu Šoljičovi a hostování v Brně ukončili Jakub Brabec (Sparta Praha) a Miroslav Král (SK Líšeň). Na odchodu do Larnaky je brankář Radek Petr a nové angažmá si dolaďuje i útočník Milan Halaška.

Trenér Ludevít Grmela je s doplněním týmu i přípravou spokojen. V sedmi zápasech totiž jeho svěřenci čtyřikrát vyhráli a třikrát remizovali. "Tyto výsledky jsou sice krásné, dodaly hráčům sebevědomí. Ale byla to jen příprava. Skutečnou prověrkou bude až ligová soutěž. V naší hře bylo stále hodně chyb. Snažíme se více kombinovat a hrát útočněji," prohlásil. 

Brankářskou jedničkou bude dvaadvacetiletý Václav Hladký. Ligový start v neděli v Jablonci nestihnou zranění Pavel Mezlík a Milan Lutonský.

Zdroj ČTK

Štítky Zbrojovka, příprava, fotbal, liga, Brno, FC Zbrojovka Brno, Marek Kaščák, Aleš Schuster, Tomáš Janotka, fotbalista, Dacia, FC Spartak Trnava, SK Sigma Olomouc, 1. FK Příbram, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Brna pomýšlejí na klidný střed ligové tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.