Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovka Plzeň nepotrápila. Ze západu Čech si odvezla prohru 3:0

Velmi těžký zápas čekal v neděli brněnskou Zbrojovku. V rámci 11. kola HET ligy totiž vyjížděli na hřiště zatím suverénní Plzně, která letos nepoznala hořkost porážky. Západočeši dokázali vyhrát deset zápasů v řadě a stali se tak novými rekordmany ligy. Svoji vítěznou šňůru pak protáhli i po zápase se Zbrojovkou. Brněnští si na jih Moravy přivezli prohru 3:0.

Nový brněnský trenér a zároveň bývalý kouč Plzně Roman Pivarník byl nucen udělat oproti vítězné sestavě proti Slovácku hned dvě změny. Kvůli vzájemné dohodě klubů nenastoupil Kratochvíl, který na jihu Moravy hostuje právě z Plzně, do zápasu nezasáhl ani vykartovaný Polák. Zméněné dva hráče nahradil Sedlák s Pilíkem.

Prvního gólu se diváci v Doosan Areně dočkali už po půl hodině hry. Ve vápně se dokázal uvolnit Krmenčík, který obešel Melichárka a zasunul do prázdné brány - 1:0 pro domácí. Následné desetiminutovka byla pak pro brněnské jako z horroru. Melichárek sice stačil zlikvidovat velké šance Hořavy a Koláře, na další příležitost prvně zmíněného hráče Plzně už byl ale krátký. Hořava udeřil, Plzeň vedla 2:0. Tím však hrůzný poločas neskončil. V další velké příležitosti byl chvíli nato Kolář, svou hlavičku poslal nad bránu. Definitivní hřebík do brněnské rakve udělal těsně před koncem poločasu Kopic, který zakončil krásnou akci domácích. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Druhou půli mohli brněnští snížit třígólový nuskok celkem záhy, Kozáčik špatně rozehrál, slibnou příležitost však nedokázal zužitkovat Juhar. Z dálky to poté zkusil i Pilík, ani on však neuspěl. Poté už diktoval ijen plzeňští. Na dvakrát se ve slibných příležitostech neprosadil exbrněnský Řezníček. V závěru zlikvidoval Melichárek i šanci Kopice, zápas tak skončil poločasovým stavem 3:0.

Zbrojovka zůstává po 11 kolech o skóre předposlední. V dalším zápase přijede v sobotu na brněnský trávník pražská Dukla.

 

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky FC Viktoria Plzeň, Česko, FC Zbrojovka Brno, Morava, Roman Pivarník, 1. FC Slovácko, FK Dukla Praha, Stadion města Plzně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka Plzeň nepotrápila. Ze západu Čech si odvezla prohru 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.