Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka na Slavii padla. Před reprezentační pauzou tak zůstává poslední

Fotbalisté Slavie v 9. kole první ligy doma potvrdili roli favorita a porazili Zbrojovku 2:0. Díky tomu prodloužili svou rekordní šňůru bez porážky na 35 zápasů nejvyšší soutěže. Velký tlak zužitkoval dvěma góly Tomáš Necid, který se v české lize trefil poprvé od května 2014. Na druhé straně se parádním výkonem blýskla brněnská dvojka brankář Halouska, který nahradil jedničku Melichárka víc než obstojným výkonem.

„Jsem rád, že jsme splnili roli favorita, skóre ale vzhledem k převaze mohlo být vyšší. Důležité jsou ale tři body. Situaci v tabulce jsme si ztížili ztrátami venku. Osm bodů na Plzeň je hodně, ale zase to není nemožné stáhnout. Jsou každopádně ve velké výhodě. Proto budeme za dva týdny fandit Spartě, aby jee obrala o body," řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Brno se potýkalo s problémy se skládáním defenzivy, vypadli zranění Pavlík, Jablonský a potrestaný brankář Melichárek. Trenérské duo Přerost, Dostálek tak nasadilo na pravý kraj obrany Portugalce Gomese, který přišel tento týden z druhé ligy. V brance poprvé od začátku nastoupil Halouska.

A právě mladý gólman byl od začátku hlavní postavou brněnského týmu. Slavia měla velkou převahu, ale nedařilo se jí Halousku překonat. Hned v úvodu si brněnský brankář poradil se střelou Hušbauera a následnou hlavičkou Altintopa. Deli zase hlavou trefil pouze břevno a neuspěl ani Necid.

„Brankáře Halousku musím pochválit. V prvním poločase chytil tři góly a měl i dobře postavenou branku. Dokázal, že nesedí za Melichárkem pro nic za nic, ale že má svou kvalitu," pochválil gólmana jeden z brněnských trenérů Richard Dostálek.

V osmé minutě už sice Slavia míč do branky dostala, ale gól navrátilce do sestavy po zranění Dannyho neplatil kvůli ofsajdu. Krátce poté napálil tyč Hušbauer.

A Halouska zářil dál, když zlikvidoval pokus Altintopa, Deliho hlavičku pod břevno a na brankové čáře zasáhl i proti Jugasovi. Ve 44. minutě už ale inkasoval. Hušbauer poslal z levé strany centr, na přední tyči si ho našel Necid, a i když mu obránce visel na zádech, umístil hlavou míč do branky.

uvedl Dostálek.„Měli jsme obrovský problém se skládáním sestavy, vypadli nám čtyři hráči oproti minulému utkání. Měli jsme z toho malinko strach, hráči nebyli sehraní. Taktický záměr byl dobře bránit a počkat si na brejky či standardky. Bylo ale vidět, že kvalita byla na straně Slavie. Dlouho jsme se drželi, ale před poločasem se domácí dostali do vedení, což jsme si nepřáli,"

I ve druhé půli se hrálo převážně na hostující polovině, ale Altintop, Sýkora, Danny ani Van Buren nedokázali přidal druhou branku. Až v 75. minutě Van Buren nacentroval na zadní tyč, kde Necid zblízka podruhé dostal míč do sítě. Slavia tak splnila roli favorita a doma vyhrála. Brno zůstává se čtyřmi body poslední. Po reprezentační poauze vyzve doma Slovácko

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj ČTK

Štítky SK Slavia Praha, Tomáš Necid, FC Zbrojovka Brno, Richard Dostálek, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Jaroslav Šilhavý, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na Slavii padla. Před reprezentační pauzou tak zůstává poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.