Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovka nedokázala porazit ani třetiligové olomoucké Holice a z poháru vypadla po prvním zápase

Vstup do nové sezóny jako z té nejhorší noční můry. Ještě před pár týdny měla Zbrojovka vcelku troufalé ambice, které doufaly v umístění se v první polovině tabulky nejvyšší fotbalové ligy. Po prvních třech kolech jsme však svědky pouze tření bídy s nouzí. Po úvodním zklamání doma s Baníkem a ztráty vedení ve Zlíně Zbrojovka nedokázala splnit roli favorita ani v úterý, když na hřišti třetiligového týmu HFK Olomouc prohrála 2:1. Kvůli prohře se tak musí rozloučit s MOL Cupem, jedinou možností, jak si (mimo umístění v lize do první pětky) zajistit účast v evropských pohárech.

Zápas na hřišti v olomoucké městské části Holice začala Zbrojovka proti třetiligovému soupeři aktivněji. První velkou šanci spálil Škoda, na druhé straně podobně nepochodil Krejčí. Do dalších dvaceti minut se situace s velkými šancemi na obou stranách opakovaly, gól však nepadl.

Zbrojovka si sice držela optickou převahu větším držením míče, ve významnější šance ji ale přetavit nedokázala. Ještě v první půli to navíc ztrestal domácí Horka, když přehodil vyběhnutého Halousku. HFK Olomouc šlo do vedení.

Do druhé půle vstoupilo Brno nejlépe jak mohlo. PO pár minutách se prokličkoval do vápna Ashira a srovnal na 1:1. Patnáct minut na to však měla Zbrojovka další důvod k pláči. K odraženému míči se dostala Banasik a dělovkou zařídil domácím opětovné vedení.

I přesto, že měla Zbrojovka zhruba pětadvacet minut na vyrovnání, zápas už nijak zvrátit nedokázala. Na hřišti olomouckých Holic prohrála 2:1 a s letošním ročníkem českého poháru MOL Cup se může rozloučit.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky Holice, MOL Cup, 1. HFK Olomouc, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka nedokázala porazit ani třetiligové olomoucké Holice a z poháru vypadla po prvním zápase  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.