Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kapitán Pavel Zavadil se rozloučil se Zbrojovkou prohrou. Jediný gól zápasu dala Plzeň v nastavení

Nešťastné a nespravedlivé. Fotbalisté Zbrojovky podlehli v posledním domácím zápase sezony Plzni 0:1. Zisk tří bodů zachránil obhájcům titulu až gól Michaela Krmenčíka v 90. minutě. V bojovném utkání měla však Zbrojovka několik nadějných gólových šancí. Jejich neproměnění může mrzet o to více, protože byl zápas současně domácí rozlučkou kapitána Pavla Zavadila, který po sezoně míří do Opavy.

Zbrojovka se snažila v úvodu o aktivní hru, záměr ji ale dlouho nevydržel. Jedinou vážnější šanci měl Řezníček, s jeho střelou si ale brankář Bolek snadno poradil.

Plzeň postupně získala územní převahu, která ale nevedla do šancí. Za celý první poločas Viktoria se před důraznou obranou soupeře neprosadila a brněnskou branku neohrozila. Zůstalo jen u náznaku šanci. Na druhé straně ani nebezpečné protiútoky brněnských neskončily gólem.

Po změně stran Plzeň zrychlila hru a také zpřesnila kombinační souhru. Získala ještě výraznější územní převahu, s hrou do plné obrany si ale příliš nevěděla rady. Ve 49. minutě po Pilařově centru z levé strany hlavičkoval z úhlu Matějů, který ale Melichárka nepřekonal. O pět minut později Krmenčík hlavičkou netrefil branku.

Zbrojovka spoléhala na brejky. V 58. minutě zachránil situaci za cenu žluté karty brankář Bolek, jenž po vyběhnutí před trestné území fauloval Přichystala. Jelikož ale nešlo o vyloženou šanci, sudí vytáhl jen žlutou kartu.

V závěru plzeňský tlak ještě zesílil. V 83. minutě po rohovém kopu Hájek těsně minul branku. Nervózně hrající hosté se prosadili až v 90. minutě, když únik Kopice po pravé straně proměnil Krmenčík a udržel naděje Plzně na obhajobu titulu.

Před domácími fanoušky se tak brněnský kapitán Pavel Zavadil rozloučil trochu smutně. To však nic nezměnilo na závěrečné děkovačce fanouškům, v jejichž sektoru viseli transparenty děkujícímu zkušenému hráči.

Zdroj: Zbrojovka Brno, ČTK

Štítky FC Viktoria Plzeň, Pavel Zavadil, FC Zbrojovka Brno, Michael Krmenčík, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Pavel Zavadil se rozloučil se Zbrojovkou prohrou. Jediný gól zápasu dala Plzeň v nastavení  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.