Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Plzeň si doma poradila se Zbrojovkou a vede tabulku, Brno spadlo na čtrnácté místo

Zbrojovka v neděli vyrazila na hřiště Viktorie Plzeň s touhou co nejvíce loňského mistra potrápit a případně uloupit i body. Tento plán však nevyšel. Brněnští fotbalisté působili spíše ustrašeným dojmem a soupeře, který měl za sebou těžký čtvrteční zápas s italským AS Řím, zdaleka nepotrápili tak, jak si přáli.

První šanci zápasu zahodil domácí Krmenčík. Brněnský Melichárek však byl připraven. O několik minut později nebezpečně hlavičkoval Hořava, opět núspěšně. Na druhé straně pak chyběl půlkrok k senzaci Řezníčkovi. Brněnští hrozili především z dálky, zejména kapitán Polák několikrát provětral svou pověstnou dělovkou brankáře Kozáčika.

Po devatenácti odehraných minutách však přišla pro Zbrojovku dvojí pohroma. Nejdříve se zranil Polák, který musel k ošetření za postranní čáru a následně si řekl o střídání. Hru proti deseti Plzeň využila záhy, Zemnanův centr našel Krmenčíka a Viktoria šla do vedení. "Gól padl v momentě, kdy jsme hráli v deseti, Polák musel odstoupit pro svalové zranění. Neměli jsme tím pádem zahuštěný střed hřiště, celá ta situace od nás nebyla dobře řešená," shrnul po zápase brněnský trenér Habanec.

S jídlem roste chuť. A s góly to platí stejně. Nedlouho poté měla Plzeň stoprocentní šanci, domácí stoper Hejda však z prostoru mezi malým vápnem a penaltou netrefil bránu. Značnou sebedůvěru pak prokázala domácí Krmenčík, když dvakráat zamíchal nohami a technickou střelou orazítkoval zadní tyč. Konstrukce Melichárkovy brány se do poločasu třásla ještě jednou. Zeman se postavil k volném přímému kopu dva metry za vápnem a jeho krásně kroucené střele chyběly pod břevno pouhé centimetry.

Druhá půle pak byla výhradně v dikci domácích. Jejich šance však vlokovalva brněnská obrana nebo brankář Melichárek. Jediným světlým momentem druhého poločasu byl návrat brněnského veterána Pavla Zavadila, který chyběl kvůli zranění od jara.  "Měli jsme ho nachystaného na patnáct minut, což se povedlo. Na to, aby hrál od začátku, to ještě nebylo, pauza byla přece jen velká. Pavel se do toho musí dostávat postupně," vysvětloval trenér Habanec. Vousatý brněnský šplímachr nebyl na hřišti ani tři minuty a už měl důvod ke smutku. na Petrželův nadýchaný centr si na malém vápně vyskočil Ďuriš a bylo rozohodnuto. 

"Druhý gól padl po špatném překřížení hráčů a centru do šestnáctky. Představovali jsme si, že po podzimu budeme mít minimálně o čtyři body víc, zejména z domácích zápasů. Nezdařilo se," shrnuje zápas a částečně i sezonu nespokojený kouč Habanec.

Zbrojovka kvůli prohře spadla až na čtrnácté místo. Pozimní část sezony zakončí v sobotu domácícm zápasem s Karvinou. Tři body z tohoto putkání jsou víc než povinností.

Martin Šeda

Zdroj: Zbrojovka Brno

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, AS Roma, Pavel Zavadil, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si doma poradila se Zbrojovkou a vede tabulku, Brno spadlo na čtrnácté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.