Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Zbrojovka urvala na hřišti lídra tabulky v přestřelce cenný bod

Poslední zápasy Zbrojovky rozhodně nejsou nudnou podívanou. A nejinak tomu bylo i v zápase s lídrem tabulky z Mladé Boleslavy. Zbrojovka napodobila scénář z domácího utkání se Spartou. Vedla, dvakrát prohrávala a v nastavení nakonec urvala cenný bod.

 

Lídr tabulky se hned od prvních minut chopil aktivity. Během prvních patnácti minut si Mladá Boleslav vytvořila několik slibných příležitostí. Do vedení však šli překvapivě hosté. Hrubku domácího stopera Da Silvy využil Řezníček a sám tváří v tvář brankáři nezaváhal.

Boleslav na to odpověděla stupňováním tlaku. Hrozila zejména ze skvěle kopaných standrtních situací. Po jedné takové propálil (i za přispění Polákovy teče) ranou z voleje huostující vápno Přikryl. Do kabin se šo za remízového stavu.

Pravý adrenalin začal v druhém dějství. Boleslav pokračovala v útočném snažení. Zbrojovku držel nad vodou skvělý Melichárek. Svou chybu z prvního poločasu napravil domácí obránce Da Silva. Využil další ze skvěle zahraných standartních situací a míč dokázala protlačit do brány. 

Vedení si ale Boleslav užila jen neceých 10 minut. Kuriózní vlastní gól si po tečovaném centruze strany akrobaticky vstřelil Jiří Fleišman. 2:2. 

Sobotní utkání se neslo v duchu fantasticky zahrávaných standartních situací ze strany mladoboleslavských. 10 minut před koncem z přímého volného kopu - a opět s přispěním teči hráče Zbrojovky - poslal modrobílé do vedení Mareš.

Zbrojovka si však dramatické závěry nacvičila již doma se Spartou. V posledních pěti vteřinách nastavení se k odraženému míči dostal Michal Škoda a svým šestým gólem v sezoně vystřelil Zbrojovce cenný bod.

Martin Šeda

 

 

 

Štítky AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Da Silva, Jiří Fleišman, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka urvala na hřišti lídra tabulky v přestřelce cenný bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.