Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Fotbalisté Brna začali ostrou přípravu zatím bez posily Poláka

Fotbalisté Zbrojovky Brno dnes zahájili ostrou přípravu na příští sezonu pod vedením nového kouče Svatopluka Habance, zatím ale bez své hlavní posily Jana Poláka. Pětatřicetiletý záložník se v těchto dnech stěhuje do Brna z předchozího působiště v Norimberku.

Na zkoušce je ve Zbrojovce dvaadvacetiletý útočník se srbským a bosenským pasem Bojan Djordič, který v minulosti působil ve Varnsdorfu a Táborsku. Do Brna míří i dvacetiletý útočník Petr Rybička z Chrudimi, který byl s 21 brankami nejlepším střelcem ČFL. Další posily brněnský klub hledá.

"V případě Rybičky jsme v jednání nejdále. Jeho příchod je na spadnutí," řekl po dnešním tréninku novinářům Habanec, který se seznamuje s kádrem. "Paměť na obličeje mám dobrou, jména jsou pro mě ještě loterie. Ale věřím, že se do sobotního prvního přípravného zápasu s Blanskem už i tento problém vyřeší," uvedl Habanec s úsměvem.

V tomto týdnu čekají na brněnské fotbalisty každodenně dvě fáze. Jedna na hřišti a druhá v posilovně. "Preferuji běhavé tréninky s míčem. Zatím mám z prvních dnů v novém působišti dobrý pocit, všichni hráči bojují o místo v základní sestavě," řekl Habanec.

Zatím má k dispozici 22 hráčů a pět brankářů. Zužovat kádr se chystá ve dvou etapách. První přijde začátkem července po soustředění v Uherském Brodě, druhá až po herním kempu v rakouském Kaprunu, kam odjedou Brňané 16. července. Sehrají tam zápasy s německými týmy St. Pauli (20. července) a Stuttgartem, s nímž to bude 23. července generálka na ligu.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Zbrojovka Brno, fotbalista, Jan Polák, Norimberk, Petr Rybička, FK Varnsdorf, Česká fotbalová liga, VfB Stuttgart, okres Tábor, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Brna začali ostrou přípravu zatím bez posily Poláka  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.