Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Do Zbrojovky se vrací bývalý reprezentant Jan Polák. Posiluje sportovní úsek klubu

Třiačtyřicetiletý brněnský rodák a odchovanec brněnské fotbalové Zbrojovky Jan Polák se vrací do klubu, kde sportovně vyrostl. Jan Polák, který hrál kromě domácí soutěže také v Německu a Belgii, odehrál také 57 utkání v reprezentačním dresu. Do Zbrojovky se Polák vrací v roli komunikačního a odborného pojítka mezi prvním týmem a nejstarší dorosteneckou kategorií U19.

Místo ve Zbrojovce Polákovi nabídl Jiránek

Jan Polák se v úterý setkal s hráči a realizačním týmem. „Honza je obrovskou osobností s velkými fotbalovými zkušenostmi. Známe se dlouhou dobu, potkávali jsme se společně již v mládežnických reprezentacích. Vedle nesporných fotbalových kvalit a znalostí u něj oceňuji především tah na bránu, stoprocentní zaujetí, schopnost pojmenovat a diskutovat i nepopulární či nepříjemná témata. A právě takovými lidmi se chci v první fázi svého působení obklopit. Navíc se jedná o odchovance, brněnského rodáka a někoho, komu aktuální stav i budoucí vývoj Zbrojovky nejsou lhostejné,“ popsal na klubovém webu Zbrojovky sportovní ředitel klubu Martin Jiránek.

Jiránek dal příchod Jana Poláka do souvislosti s angažmá Pavla Zavadila. „Zatímco Pavel je součástí trenérského realizačního týmu A mužstva, Honza bude kromě komunikace s hráči také zabezpečovat a řešit správný chod prvního týmu, navíc by měl být komunikačním i odborným pojítkem mezi prvním týmem a nejstarší dorosteneckou kategorií U19,“ vysvětlil Jiránek.

Do Zbrojovky přichází bývalý reprezentant Jiránek. Bude sportovním ředitelem

Do brněnské fotbalové Zbrojovky přichází bývalý reprezentant Martin Jiránek, ten se stane novým sportovním ředitelem klubu. Jiránek, který za sebou má působení v ligách v Itálii, Rusku a Anglii, má za úkol pozvednout tradiční klub. „Těším se a jsem...

„Uvědomuji si, že se bude jednat o novou výzvu v mém profesionálním i osobním životě,“ hlásí Polák

Jan Polák začínal s fotbalem v Brně-Bohunicích, do Zbrojovky přestoupil ve svých deseti letech a v klubu si připsal celkem 172 startů a jako defenzivní záložník dal sedm gólů. Později hrál v klubech Německu a Belgii, v roce 2002 se stal mistrem Evropy do 21 let a za seniorský národní tým odehrál celkem 57 utkání.

„Z celého regionu cítím, že novému vedení drží palce a po letech opravdu věří ve změnu. Práce je nicméně před námi opravdu spousta, sportovní úsek nevyjímaje. Za dobu své profesionální kariéry jsem potkal mnoho trenérů i manažerů a věřím, že dokážu přispět k nastavení fungujícího prostředí v nejen v rámci kabiny. Těším se,“ popsal pro web Zbrojovky Jan Polák.

„Jakkoliv mám do práce obrovskou chuť, uvědomuji si, že se bude jednat o novou výzvu v mém profesionálním i osobním životě. S vedením jsme tak učinili férovou dohodu, že si vzájemnou spolupráci vyhodnotíme již po pár měsících. Chci mít vnitřní jistotu, že mohu a umím Zbrojovce pomoct, nejde mi jen o teplé místo. A jsem nadšený, že tuto filozofii založenou na reálných krocích, hmatatelném každodenním zlepšování a maximální otevřenosti cítím napříč celým klubem,“ doplnil Polák, který se do práce v klubu zapojí už v tomto týdnu.

Ohodnoť článek

Foto se svolením FC Zbrojovka Brno

Štítky sport, fotbal, Zbrojovka, Jan Polák, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Zbrojovky se vrací bývalý reprezentant Jan Polák. Posiluje sportovní úsek klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.