Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbal v Líšni slaví sto let. Klub představil nový výroční znak

Fotbalový klub SK Líšeň oslaví v letošním roce významné jubileum. V roce 2024 uplyne sto let od vzniku líšeňského fotbalového klubu, který píše svou historii už od roku 1924. Klub představil nový výroční znak, který bude během celého letošního roku oficiálně používat místo znaku tradičního. Fanoušky zároveň láká na nové výroční grafiky i výroční kolekci fanouškovských předmětů.

Líšeň představila výroční logo

Klub SK Líšeň na svých webových stránkách představil nový výroční znak. Ten bude používat celý rok 2024 nejen na dresech. „Těšit se můžete také na nové výroční grafiky a spoustu dalších novinek, které nás budou provázet celým jubilejním rokem 2024. Chystáme pro Vás také novou výroční kolekci v našem fanshopu,“ napsali zástupci klubu SK Líšeň na svém webu.

Dnešní SK Líšeň se vyvinul z původního klubu s názvem Sportovní klub Československý socialista Líšeň. Klub se zkratkou 1924 SK ČSS Líšeň vznikl 20. května 1924 na schůzi v hostinci u Slezáků.

„Schůzi zahájil a řídil předseda přípravného výboru pan Josef Hanzl, který byl toho dne zvolen prvním předsedou založeného klubu,“ píše se na webu klubu.

S obstaráním hřiště pomohli Českoslovenští socialisté

Nový líšeňský klub měl zpočátku 89 členů. S obstaráním fotbalového hřiště pomohla organizace Československých socialistů, což byl důvod, proč klub nesl jméno této politické strany.

„Podařilo se jim pronajmout pozemek od velkostatkáře Belcrediho, na kterém bylo v krátké době vybudováno hřiště pro kopanou. Toto bylo slavnostně otevřeno v neděli 12. října 1924, kdy proti sobě nastoupila mužstva Líšně a Šlapanic,“ vzpomínají Marvani na začátky líšeňského fotbalu.

Líšeň tehdy v premiéře na domácím hřišti porazila Šlapanice 7:2.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Líšeň

Štítky sport, fotbal, SK Líšeň, Brno

Fotbal v Líšni slaví sto let. Klub představil nový výroční znak  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.