Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Zbrojovce se po zpackaném podzimu čeká čistka. Ztrátu na čelo obtížně dohoníme, tuší v klubu

Fotbalisté brněnské Zbrojovky znovu vyvedli z omylu optimistické fandy, kteří se domnívali, že se mužstvo po vyhazovu trenéra zvedá. Brňané prohráli doma po matném výkonu sobotní zápas s olomouckým B týmem 0:1, čímž si ještě více zkomplikovali cestu za postupem. V klubu se proto dají čekat před začátkem jarní části výrazné změny.

Ve fotbalovém Brně doufali, že mužstvo se konečně probralo. Tým převzal po konci Luďka Klusáčka bývalý ligový záložník Tomáš Polách, který si připsal dvě vítězství proti Líšni i Kroměříži. Třetí očekáváný zářez ale nepřišel. Brňané po rozpačitém představení podlehli na domácím hřišti béčku Sigmy 0:1, kvůli čemuž se propadli až na šesté místo tabulky a ztráta na vedoucí Vyškov narostla na devět bodů. 

„Nevím, myslel jsem, že k utkání přistoupíme jako k zápasům předtím. Jsme na vítězné vlně, psychicky v pohodě, navíc máme papírově přijatelného soupeře. Nevím, co se s námi zase stalo, že výkon byl absolutně bez sebevědomí, tragický. Takhle se nehraje o postup. Mohli jsme to bodově stáhnout, ale nezvládli jsme to. Nehráli jsme nic, je to šílené. Emoce mám, vadí mi to, škoda, že to takhle nevadí více lidem,“ štvalo po utkání brněnského kapitána Jakuba Řezníčka, jenž navíc v duelu obdržel žlutou kartu, a tak bude chybět Zbrojovce při prvním jarním souboji na půdě pražské Dukly. 

Řezníček odhodlaně dodává, že před jihomoravským celkem je ještě čtrnáct zápasů. Zároveň ale tuší, že cesta k prvnímu místu, a zvláště s takovými výkony, bude hodně složitá. „Čekal jsem po podzimu víc bodů i vyhraných zápasů. Je to od nás málo a bude se to těžko honit. Stát se může všechno, zápasů je hodně a chceme být nahoře. Ale takové výkony, jako byl proti Olomouci, na to určitě stačit nebudou,“ dodal Řezníček, který je se dvanácti trefami společně s chrudimským Hufem na čele střelecké tabulky druhé ligy. 

Kdo povede Zbrojovku? 

Vedení klubu nyní čeká po podzimu spousta práce. Tým, který loni po katastrofálním jaře spadl z nejvyšší soutěže znovu o ligu níž, čeká patrně razantní přestavba. „Je na čase do toho sáhnout, bude to chtít okysličení kádru. Nechtěl bych nikoho zatratit, jsou tu talentovaní kluci, mají klubu co dát, ale zápas se nepovedl,“ tvrdí brněnský kouč Tomáš Polách, který si po prohře s rezervou Olomouce vůbec není jistý svou pozicí. 

„Domluva byla jasná. Práci mám do konce podzimu. Cíl byl získat devět bodů, věřil jsem, že se nám to podaří, ale bohužel jsme to nezvládli. Co bude dál, je na setkání s vedením, aby se vše celkově vyhodnotilo a řeklo se, jakým směrem se klub bude ubírat,“ dodává Polách, který by rád pokračoval. Nyní on stejně jako hráči či fanoušci očekává, s jakými kroky přijdou šéfové klubu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Nečas/Fc Zbrojovka Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

Zbytečné fňukani.... 2. největší město v republice se nemůže potácet mezi 1. a 2. ligou. Chybou bylo dát klub nemajetným příštipkarum, kteří jen kšeftuji s hráči a každý kvalitnější talent hned prodají. Zachrání nás jen brněnský patriot-multimiliardar, který nakoupí kvalitní hráče a talenty z regionu udrží několik let v Brně.

Úterý, 14. listopadu 2023, 10:27Odpovědět

Zdeněk Vintr

Pořád by jen měnili trenéry, ale chce to řadu nových hráčů.

Úterý, 14. listopadu 2023, 09:30Odpovědět

Marie Glanczová

a pořádný trénink-ne jen na půl hřiště, aby se běháním neunavili hvězdy

Pátek, 22. března 2024, 12:22Odpovědět

Miroslav Borek

Spojí se z Vyškovem a liga je doma.

Pondělí, 13. listopadu 2023, 17:23Odpovědět

Mira Glőckner

Možná zbožné přání, ale kdo by pak byl majitel? Ti noví, co budou teď v zimě Zbrojovku přebírat, nebo ten pán z Afriky co vlastní Vyškov? :D Něco takového se nedá uvařit za jedno odpoledne ;)

Pondělí, 13. listopadu 2023, 18:47Odpovědět

Mira Glőckner

Není zázemí, nejsou peníze. Bez toho můžou jrát tak leda regionápní soutěže.

Pondělí, 13. listopadu 2023, 13:28Odpovědět

Ve Zbrojovce se po zpackaném podzimu čeká čistka. Ztrátu na čelo obtížně dohoníme, tuší v klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.