Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vyškov ve druhé lize nečekaně klopýtl. Lídra obrala o všechny body Opava

Smolný den si vybrali ve čtrnáctém kole fotbalisté Vyškova. Lídr druholigové tabulky narazil doma na Opavu, která Hanáky dokonale zaskočila. Slezané zvítězili na drnovickém stadionu 3:1 a uštědřili Jihomoravanům vůbec první domácí porážku v letošním ročníku.

Vyškov prohrál v letošní sezoně teprve podruhé. O osudu utkání rozhodl povedený úvod Opavských, kteří se prosadili už v šesté minutě po přesné trefě Ščudly. Hanáci sice za čtyři minuty vyrovnali po proměněné penaltě. Jenže vyrovnaný stav vydržel pouhé dvě minuty, když se za hosty prosadil Velička. Na trefu opavského záložníka navázal ještě Blecha, který se radoval po trefě z pokutového kopu. I přes tlak už domácí se zápasem nezvládli nic udělat. Opava se díky výhře vyhoupla v neúplné tabulce na osmou příčku a po dvou prohrách zabrala. 

Naopak Vyškov si neodnesl ani body z utkání teprve podruhé v sezoně. Jediným celkem, který doposud zaskočil soubor Jana Kameníka, byla Chrudim. I přes porážku ale zůstávají fotbalisté z jihomoravského města na první příčce tabulky. Náskok se ale ztenčil na pouhý bod, jelikož Dukla Praha uspěla na půdě Prostějova, kde vyhrála 2:1. 

Vyškov - Opava 1:3 (1:2)
Branky: 10. Metsoko z pen. - 6. Ščudla, 12. Velička, 68. Blecha z pen. Rozhodčí: Krejsa - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Štěpánek, Musa, Sylla, Coulibaly - Kopečný, Vaněček, Kadlec, Vincour. Diváci: 1169.

Derby pro Zbrojovku 

Šlágr nabídla druhá ligy už v pátek, když se proti sobě postavily dva brněnské týmy. Z vítězství se radovali fotbalisté Zbrojovky, kteří jasně porazili na domácím hřišti rivala z Líšně 3:0. Brno vyhrálo po čtyřech ligových prohrách v řadě, poskočilo na čtvrtou příčku a potěšilo třemi body nejen fandy, ale také nového kouče Tomáše Polácha. Líšeň naopak nenavázala na domácí výhru se sparťanským béčkem a patří jí v neúplné tabulce devátá pozice.

Zbrojovka Brno - Líšeň 3:0 (1:0)
Branky: 29. a 88. z pen. Řezníček, 83. Kronus. Rozhodčí: Volek - Paták, Podaný. ŽK: Řezníček, Potočný - Vandas, Jokovič. Diváci: 3622

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky Vyškov, Druhá liga, Výsledky, Opava, Brno, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov ve druhé lize nečekaně klopýtl. Lídra obrala o všechny body Opava  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.