Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Za bídné výsledky nemůže jen trenér, tuší ve Zbrojovce, která už o postupu mluví opatrně

Těžké vystřízlivění z ambicí prožívají aktuálně fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří mají na kontě pět proher v řadě. Výsledkovou bídu odnesl trenér Klusáček. V klubu ale tuší, že hlavním viníkem zmaru nebyl on. I proto raději už nemluví nahlas o vytouženému postupu.

Fotbalové Brno místo boje o návrat mezi tuzemskou elitu, který před sezonou sebevědomě vyhlašovali všichni v čele s dosluhujícím majitelem Václavem Bartoňkem, okupuje klidný střed druholigové tabulky. Jihomoravský celek prohrál v posledních týdnech s Vyškovem, Příbramí, Žižkovem a Opavou, kde dokonce Brňané prohráli ligový i pohárový duel.

Krizi Brněnských nakonec odnesl trenér Luděk Klusáček, jenž dostal v úterý padáka. V klubu ale se domnívají, že problémy se jedním vyhazovem rozhodně nevyřeší. „S hráči jsme se bavili, že současná situace není vinou a problémem trenéra, nýbrž nás všech, kteří se na tom podílíme. Závěrečná tři kola podzimní části mohou být takovým restartem a pomocnou rukou všem, kteří chtějí pomoci Zbrojovce a padnout pro klub na hřišti,“ sdělil na klubovém webu sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka

Postup? Ano, ale...

Vzhledem k současné situaci, kdy Zbrojovka ztrácí ze sedmé pozice na vedoucí Vyškov už jedenáct bodů, mluví na stadionu v Srbské ulici o postupu už daleko více opatrněji. Přesto hráči, funkcionáři i mnozí fandové doufají, že minimálně na baráž, ze které ještě nikdy žádný druholigový celek nezvládl postoupit, tradiční oddíl z druhého největšího města dosáhne. 

„Postup je pořád cílem. Jedenáctibodová ztráta na první místo je ale negativní realita. Dostat se tam už bude vyžadovat i štěstí. Ale pořád je ve hře možnost porvat se o druhé nebo třetí místo a tím pádem boj o postup. Pořád se zároveň souběžně bavíme o dlouhodobém plánu na přestavbu mužstva, což bude trvat dvě nebo tři přestupová období, než najdeme potřebnou fotbalovou kvalitu. Na zimu to máme naplánované zase,“ nastínil Psotka, jenž do moravské metropole dorazil před letošní sezonou. 

Mužstvo má na víc, říká nový kouč

Náhradu za Klusáčka našli v Brně ve vlastních řadách, když povýšili asistenta Tomáše Polácha. Bývalý ligový záložník povede mužstvo už v pátek do derby proti Líšni. Podle Psotky se jedná o řešení do konce podzimu, pak se uvidí, co bude dál.  

Nikdy jsem nechtěl být v pozici asistenta, který někomu vyšplhá po zádech. Beru to nicméně tak, že jsem se na situaci spolupodílel, nedařilo se nám výsledkově ani herně. Nejsem typ člověka, který by se schovával a nedokázal přijmout výzvu, naopak věřím, že dokážeme mužstvu pomoci a nastartovat zase lepší období. Jsem přesvědčený, že mužstvo má na víc,“ popsal nový kouč Zbrojovky Tomáš Polách, kterému podobně jako jeho bývalému nadřízenému komplikuje život úzkost brněnského kádru. 

Brno kvůli zranění postrádá hned několik hráčů základní sestavy. Dlouhodobě chybí například obránci Nový, Divíšek nebo Šural. Mimo jsou také záložníci Jambor, Texl nebo Mara. Zda někdo z marodů zasáhne do duelu v pátek, není jasné. Počítat alespoň může Polách s krajním bekem Koželuchem, který si odpykal karetní trest. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petra Nečase/Zbrojovka Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Odvolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

tady jde o likvidaci fotbalu v Brně-nejdřív Vostřál, teď Vaňková-kamarádka majitele

Pátek, 22. března 2024, 12:24Odpovědět

Za bídné výsledky nemůže jen trenér, tuší ve Zbrojovce, která už o postupu mluví opatrně  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.