Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka se znemožnila na Žižkově. Schytala čtyři branky a natáhla sérii proher

Zklamáním skončilo vystoupení fotbalistů brněnské Zbrojovky ve třináctém kole druhé ligy, v němž po reprezentační pauze změřili síly s Žižkovem. Pražené nasázeli Brnu za první poločas tři branky a i přes mírné zlepšení hostů ve druhé půli duel ovládli výsledkem 4:2. Jihomoravský celek potvrdil mizernou formu z posledních týdnů. Připsal si čtvrtou ligovou prohru v řadě a vzdaluje se postupovým pozicím.

Zbrojovka opět prohrála

Brněnští, kteří v minulé sezoně sestoupili z nejvyšší soutěže, se i po reprezentační přestávce dál nečekaně trápí. V Praze pod televizní věží doplatili na hrubě nepovedené vstup do utkání, s nováčkem druhé ligy prohrávali už po 29 minutách 0:3. V dalším průběhu se sice dvakrát prosadil nejlepší střelec soutěže útočník Řezníček, ale jeho góly stačily hostů, pouze na zkorigování stavu.

Brněnští znovu prohloubili svou ztrátu na první místo, které jako jediné znamená přímý postup. Na třetí příčku a baráž o nejvyšší soutěž má Zbrojovka pětibodové manko. V ohrožení může být pozice brněnského trenéra Klusáčka. Žižkovští zvítězili po třech kolech a jsou v tabulce desátí.

Viktoria Žižkov - Zbrojovka Brno 4:2 (3:0)
Branky: 9. Richter, 18. vlastní Endl, 29. Voltr, 70. Prošek - 49. a 83. Řezníček. Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Pečenka. Bez karet. Diváci: 1238.

Ligu vede Vyškov

Fotbalisté Vyškova zvítězili už v pátek ve 13. kole druhé ligy v Jihlavě 1:0 a upevnili si vedení v tabulce. Vyrovnané a nezáživné utkání s minimem šancí rozhodl v 75. minutě Metsoko. Tožský útočník se osmým gólem v druholigové sezoně dotáhl na čelo tabulky střelců. Vyškovský tým v závěru náskok bez větších potíží udržel. V soutěži protáhl sérii bez pořážky na pět duelů, z toho počtvrté zvítězil. Vysočina nebodovala po dvou kolech a je sedmá.

Jihlava – Vyškov 0:1 (0:0)
Branka: 75. Metsoko. Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Šafránková. ŽK: Franěk - Lahodný. Diváci: 527.

Líšeň si zastřílela

Líšeň přestřílela B-tým Sparty 4:2. Domácí útočník Vandas se blýsknul hattrickem, který stihnul už mezi 10. a 29. minutou. Úvodní gól dal z penalty.

Líšeň – Sparta Praha B 4:2 (3:0)
Branky: 10. z pen. 22. a 29. Vandas, 90.+5 Matocha - 60. Rus, 62. Penxa. Rozhodčí: Batík - Matoušek, Pochylý. ŽK: Lutonský, Sokol, Vajner, Vandas, Raab, Matocha - Penxa, Kaštánek. Diváci: 529.
 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Žižkov

Štítky Fotbal, Zbrojovka, Žižkov, Vyškov, Jihlava, Líšeň, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Není divu, vzhledem k tomu jak trénují - krátce, neběhají, branky mají málem u sebe, proč by se namáhali, to ti malí kluci toho naběhají víc. Ostuda

Pondělí, 23. října 2023, 08:10Odpovědět

Zbrojovka se znemožnila na Žižkově. Schytala čtyři branky a natáhla sérii proher  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.