Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyškov mocným finišem ovládl hanácké derby a vystřídal Zbrojovku v čele tabulky

Fotbalisté Vyškova jsou novými lídry druhé ligy. V devátém kole zvládli před domácími fandy udolat Prostějov, když po obratu ve druhé půli zápas otočili a vyhráli 4:3. Hosté z Prostějova naopak po prohře prohloubili krizi, z níž mužstvu nepomohl ani nový trenér Josef Mazura.

Vyškov byl proti předposlednímu Prostějovu velkým favoritem, ale na zisk očekávaných tří bodů se ve svém azylu v Drnovicích nadřel. Hosty dokonce v 57. minutě poslal po individuální akci do vedení 3:2 Jaroň, domácí ale otočili stav. Obrat dokonal v 86. minutě Kanakimana z Burundi. I předchozí tři góly Vyškova dali afričtí hráči, dvakrát se trefil Tožan Metsoko, který se v brněnským Řezníčkem dělí o vedení v tabulce kanonýrů. Favorit vyhrál i pátý domácí zápas v sezoně.

Vyškov - Prostějov 4:3
(2:2) Branky: 1. a 67. Metsoko, 26. Eneme, 86. Kanakimana - 14. Malec, 36. Schaffartzik, 57. Jaroň. Rozhodčí: Klíma - Dresler, Mikeska. ŽK: Metsoko, Vintr, Coulibaly, Musa - Látal, Bartolomeu. Diváci: 1523

Brno uspělo popáté v řadě 

Fotbalisté brněnské Zbrojovky uspěli v devátém kole druhé ligy na hřišti jihlavské Vysočiny 1:0 a připsali si pátou výhru v řadě. Brno se díky výhře minimálně do soboty vyhouplo na první místo soutěže.

O triumfu Zbrojovky rozhodl na hřišti Vysočiny gólem v 80. minutě střídající Alijagič, jenž Brno posílil teprve minulý týden a dnes si v týmu odbyl debut. Hosté tak zužitkovali přesilovku, jelikož domácí od 55. minuty dohrávali bez vyloučeného Svobody. Brno vyhrálo venku ve druhé lize potřetí za sebou, Jihlava naopak čeká na výhru čtyři kola a je šestá. 
 
Jihlava - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 79. Alijagič. Rozhodčí: Batík - Šimáček, Pochylý. ŽK: Vedral, Svoboda - Endl, Granečný. ČK: 55. Svoboda. Diváci: 991.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky fotbal, Vyškov, Zbrojovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Brňáci budou rádi když se vůbec dostanou do baráže a bude velký zázrak když postoupí zpět do 1.ligy!!!!Jo holt tak to vypadá s Brněnským fotbalem,když už 25 let se jede lajna za lajnou!!!!!!!!!

Neděle, 17. září 2023, 08:22Odpovědět

Vyškov mocným finišem ovládl hanácké derby a vystřídal Zbrojovku v čele tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.