Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovku opustil další hráč, útočník Hladík odjel na Slovensko. Na posily klub čeká

Fotbalista Jan Hladík už není hráčem brněnské Zbrojovky. Odchovanec olomoucké Sigmy získal angažmá v prvoligovém Ružomberku. Devětadvacetiletý hráč opustil druholigový klub po více než třech letech, při kterých s mužstvem pendloval mezi první a druhou ligou. Brňané v nedávné době přišli o dalšího ofenzivního fotbalistu a doufají, že získají posily.

Brzy třicetiletý Hladík přišel do Zbrojovky na začátku roku 2020 z druholigové Líšně. Po příchodu se rodákovi z Dobšic u Znojma dařilo, když vstřelil za Zbrojovku šest branek a pomohl k návratu do první ligy, ze které Brno o rok později sestoupilo. Stejný scénář se pak opakoval i v dalších dvou sezonách. Navíc se ofenzivní fotbalista stále více vytrácel ze základní sestavy. I proto dal nakonec přednost nabídce ze Slovenska, kde kývl na dvouroční smlouvu Ružomberku.

„V Brně jsem poprvé nakoukl do ligy, Zbrojovka mi dala šanci a na to budu vždycky vzpomínat. Nejvíc asi na postup do první ligy, to je vždycky nejlepší vzpomínka. Ale i na první zápas a první gól, který se mi povedlo dát v Plzni. Angažmá mi dalo spoustu nových skvělých kamarádů, takže působení v Brně vnímám rozhodně jako krok vpřed. Klukům, fanouškům a všem kolem fotbalu přeju, aby se Zbrojovka hned vrátila do ligy, kam patří,“ uvedl na klubovém webu loučí se Hladík, který v brněnském dresu odehrál 63 prvoligových zápasů (s bilancí 6+9) a dalších 51 startů přidal ve druhé lize (10+7). 

Zbrojovka pustila Nigerijce Alliho. Hráč posílil Budějovice

Brněnská Zbrojovka přišla o jednu z hlavních opor. Druholigový celek opustil křídelník Musa Alli, který odešel na roční hostování do Českých Budějovic. Brno i nadále s africkým fotbalistou počítá a podepsalo s ním novou smlouvu do roku 2025.

Posily? Bavíme se o tom

Brno nedávno opustil také další ofenzivní forvard, když do Českých Budějovic odešel na roční hostování Nigerijec Alli. Náhradu za oba muže zatím Brňané nemají, byť o posily stojí. Času už ale moc není. Přestupní termín končí tento týden. 

„Bavíme se o posílení od začátku sezony, potřebujeme posílit. Především post krajního obránce. Kádr není úplně široký, abychom naplnili ambice, ještě by to příchod chtělo,“ řekl Luděk Klusáček, trenér Brňanů, kteří se před reprezentační přestávkou dotáhli na čelo tabulky. Na první Vyškov a pražskou Duklu ztrácí z páté pozice pouhý bod.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovku opustil další hráč, útočník Hladík odjel na Slovensko. Na posily klub čeká  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.