Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovka uspěla v Prostějově a má třetí výhru v řadě. Ligu vede Vyškov

, aktualizováno 27. srpna 2023, 8:30

Druholigoví fotbalisté Brna se po rozpačitém startu dostávají do formy. Zbrojovka v sedmém kole soutěže vyhrála na půdě Prostějova díky brance Řezníčka 1:0 a připsala si třetí výhru v řadě. Do čela ligy se po včerejším zaváhání Dukly dostal Vyškov, který otočil domácí duel proti Spartě B a vyhráli 3:1.

Řezníček potvrdil střeleckou formu po hodině hry, kdy usměrnil do brány Endlův centr. Kapitán Zbrojovky dal v posledních třech utkáních pět branek, celkem má na kontě sedm gólů. Brno se i díky tomu posunulo na čtvrtou příčku, Prostějov je předposlední.

Prostějov - Brno 0:1 (0:0)
Branka: 61. Řezníček. Rozhodčí: Petřík - Pfeifer, Vyhnanovský. ŽK: Bartolomeu, Spáčil, Gábriš - Smejkal, Šural. Diváci: 820.

Vyškov je nový leader ligy

Sparťanskou rezervu poslal do vedení při druholigovém debutu obránce Stárek, jenž tečoval do sítě Hodoušovu střelu. Letenští vyhráli první půli popáté za sebou, tříbodový zisk ale slavili jen jednou. Vyškov srovnal v 57. minutě, kdy zakončil samostatný únik Metsoko, a v 71. minutě dokonal obrat hlavou Bayo. V nastavení přidal pojistku z penalty Vintr.

Vyškov doma zvládl vítězně i čtvrtý zápas v sezoně. Sparta nevyhrála potřetí za sebou a je na 13. místě.

Vyškov - Sparta Praha B 3:1 (0:1)
Branky: 57. Metsoko, 71. Bayo, 90.+2 Vintr z pen. - 28. Stárek. Rozhodčí: Opočenský - Leška, Dobrovolný. ŽK: Bayo, Coulibaly, Mafwenta, Štěpánek - Höjer. Diváci: 1458

Líšeň má formu

Do formy se dostává i Líšeň. Druhý z brněnských týmů v soutěži proti Kroměříži z řady šancí skóroval jen ve 40. minutě, kdy se k tyči trefil Polášek. Líšeň doma potřetí za sebou zvítězila a naplno bodovala potřetí z posledních čtyř kol. Naopak Kroměříž podruhé po sobě prohrála 0:1.

Líšeň - Kroměříž 1:0 (1:0)
Branka: 40. Polášek. Rozhodčí: Ulrich - Kotík, Bureš. ŽK: Sokol, Polášek - Cupák, Kudela, Oulehla, Červenka. ČK: 88. Kudela. Diváci: 628

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Fcz Brno

Štítky Zbrojovka, Prostějov, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka uspěla v Prostějově a má třetí výhru v řadě. Ligu vede Vyškov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.