Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ligoví hráči na hostování? Raději si vypipláme mladé kluky, razí fotbalová Líšeň

Tradičně opatrní jsou v prohlášeních před startem druhé ligy ve fotbalové Líšni. Klub, jemuž i loni jen těsně unikla baráž, boj o postup mezi elitu nevyhlašuje. Bez cílů ale na východním předměstí Brna nejsou. Mužstvo chce znovu zatápět favoritům, vychovat si nové opory a atraktivním fotbalem přilákat do ochozů více fanoušků.

V Líšni panoval v přípravném období klid. Realizační ani hráčský kádr nezaznamenal žádný výrazný třesk. Na stadionu v Kučerově ulici totiž panovala s předešlým ročníkem spokojenost. „Umístění z posledních tří sezon byla pro vynikají úspěch. Chtěli bychom se pohybovat také letos v horní polovině tabulky. Jedním z cílů je také vybudovat osvětlení, aby se v Líšni mohla hrát druhá liga, a nemuseli jsme stěhovat na stadion Zbrojovky. Rádi bychom i oslavili stoleté výročí klubu,“ sdělil předseda klubu Karel Hladiš, který připomněl současné regule fotbalové asociace i druhé, čtvrté a páté místo z posledních tří ligových ročníků. 

Kouč Valachovič se po uplynulé sezoně rozloučil se čtyřmi hráči. Sbohem dal Líšni například zkušený záložník Šumbera nebo útočník Zikl. Oba hráče s prvoligovými zkušenostmi zlanařil ambiciozní Start Brno. Do kádru účastníka MSFL zamířil také obránce Bednář, jenž odešel do Bohunic. Trenéra zvláště zabolel odchod záložníka Lázcka, se kterým šéf lavičky počítal do základní sestavu. Slovenský fotbalista ale ve svých šestadvaceti ukončil profesionální kariéru. profesionálního 

O hostování nestojíme

Ztráty zalepili na východě moravské metropole po svém. Přivedli mladé hráče z nižších soutěží. Nový jsou například útočníci Lukas Raab (Vítkovice) nebo Adam Vlasák (Hostouň) či ofenzivní Ibrahim Albim, který nastupoval za B tým Slovácka. Největší posilou se tak stal levý bek Jiří Mezera z Táborka. Brňané přitom měli na stole zvučnější jména i se zkušenostmi z první ligy. Jenže exlíšeňského útočníka Silného poslal Jablonec na hostování do Prostějova a další hráči měli zájem pouze o krátké hostování.

„Nechceme jít cestou hostování. Fotbalista se u nás zviditelní, za půl roku je pryč a my musíme hledat náhradu. Tohle se nám nevyplatí ani ekonomicky. Proto jsme zajímavého hráče z první ligy, s nímž jsme jednali, odmítli. Raději přivedeme mladé kluky bez velkých zkušenostní a dáme si s nimi práci. Mnohokrát se nám tento trpělivý přístup osvědčil. Mnozí hráči si pak vysloužili angažmá v první lize,“ řekl kouč Milan Valachovič, který by v týmu rád ještě uvítal křídelního hráče. 

Derby neřešíme 

Pro Líšeň bude letošní ročník speciální i z toho důvodu, že do druholigových vod po roce opěta zahučela brněnská Zbrojovka. Na zápasy s městským rivalem dojde 28. října, odveta je pak v plánu 11. května v Líšni. I vzhledem k účasti druhého brněnského účastníka, pražské Dukly či nevyzptytaelného Vyškova věří celek, že do ochozů si najde cestu více fanoušků než v předešlých letech.

„Zbrojovku respektujeme jako největšího favorita na postup. My se ale soustředíme pouze na sebe. Je to pro nás zápas jako každý jiný. Možná pouze pro kluci, kteří byli ve Zbrojovce, budou více motivováni,“ dodal Valachovič, který by rád se svým mužstvem slavnějšího soka zaskočil jako při posledním měření sil loni v březnu. Tehdy Líšeňstí překvapivě vyplenili Srbskou, když zvítězili 3:1. Nyní se Brněnští koncetrují na sobotu, kdy sehrájí zápas v Chrudimi. Cíl je pro úvodní kolo jasný. „Do Chrudimi jedeme vyhrát,“ ohlásil Valachovič.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ligoví hráči na hostování? Raději si vypipláme mladé kluky, razí fotbalová Líšeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.