Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Fotbalové Brno zbrojí na druhou ligu. Má nové logo i ligové posily

Fotbalisté Brna, kteří usilují o okamžitý návrat do první ligy, se dočkali osvěžení kádru. Mužstvo doplnili zkušení hráči s prvoligovými zkušenostmi. Na jih Moravy zamířil dvaatřicetiletý záložník Roman Potočný a pětadvacetiletý křídelník Tomáš Smejkal. Klub navíc změnil před sezonou logo, jež reflektuje historii Zbrojovky.

Zbrojovka se po sestupu z elitní soutěže vyrovnává s výraznými změnami v kádru. Mužstvo opustilo zatím devět členů loňského týmu a zvučné posily se zatím v Králově Poli příliš neobjevovaly. Nyní ale klub představil dva výrazné příchody. Na jih Moravy se přesunul ofenzivní záložník Roman Potočný, který naposledy působil v Českých Budějovicích. Dříve držitel 234 ligových startů nastupoval také v Teplicích, Liberci, Plzni nebo Bohemians. Brno aktuálně s Jihočechy jedná o ročním hostování. 

Druhou novou akvizicí je Tomáš Smejkal. Odchovanec Jihlavy naposledy hrál v Jablonci, odkud hostoval ve Vlašimi. Do Zbrojovky, v níž minulosti nastupoval v mládeži, má od severočeského klubu svolení k přestupu, o kterém nyní Zbrojovka nyní jedná. 

Oba novicové mají v novém angažmá za sebou premiéru. V nedělním přípravném utkání proti polské Termalice pomohli k výhře 2:1. Přínos fotbalistů si pochvaloval i asistent kouče Klusáčka Tomáš Polách„Oba kluci mají zkušenosti, už na prvním tréninku bylo vidět, že nám svými dovednostmi mohou pomoci. Věřím, že budou oživením a zvýší kvalitu týmu,“ řekl někdejší ligový záložník, který má k dispozici i další posily. 

Už dříve dorazil třicetiletý obránce Martin Nový, který posbíral ligové starty v dresu Příbrami, Jihlavy či Jablonce. Obranné řady doplnil také Martin Toml, jenž přišel z Pardubic. Ke Zbrojovce se na zkoušku připojili i dva mladíci z Plzně – křídelní hráč Adam Kronus a ofenzivní záložník Pavel Gaszczyk. Zda se ale k týmu připojí, není jasné. 

Ve fotbalové Zbrojovce pokračuje výprodej. Na posily klub čeká

S rozsáhlými odchody hráčů se vyrovnává fotbalové Brno, které za necelé tři týdny rozehraje boj o návrat mezi prvoligovou elitu. Druholigový celek opustilo devět hráčů z minulého ročníků a další změny jsou na spadnutí. Posily se do druholigového...

Nové logo k výročí 

Brno se pokouší udobřit zklamané fandy nejen výkony, ale také novým logem. Klub jej představil před začátkem druholigové sezony. Znak reflektuje historii i současnost Zbrojovky.

Základem jsou čtyři propojená písmena FCZB. Logo ctí klubové barvy – modrou, bílou, červenou, doplněné je také o tradiční zlatou. Doplňky v podobě šerpy a ratolestí zase vycházejí z moravského erbu, čímž klub opakovaně jasně deklaruje, do jakého regionu přísluší. V šerpě jsou doplněny letopočty 1913 (rok založení klubu) a 2023,“ dodal mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Přestupy, Logo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové Brno zbrojí na druhou ligu. Má nové logo i ligové posily  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.