Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve fotbalové Zbrojovce pokračuje výprodej. Na posily klub čeká

S rozsáhlými odchody hráčů se vyrovnává fotbalové Brno, které za necelé tři týdny rozehraje boj o návrat mezi prvoligovou elitu. Druholigový celek opustilo devět hráčů z minulého ročníků a další změny jsou na spadnutí. Posily se do druholigového mužstva navíc zatím nehrnou.

Celkem devět hráčů oficiálně zmizelo se soupisky Brňanů, kteří po roce mezi elitou opět zahučeli do druhé ligy. Tým nových trenérů Klusáčka, Polácha a Muchy opustili podle očekávání Souček, Falta, Tijani nebo Blecha, kterým skončilo hostování. Do Sparty pak přestoupil talentovaný Ševčík. Klub následně neprodloužil či nenabídl nové smlouvy Nečasovi, Hlavicovi, Rogožanovi ani Hrabinovi. K početné delegaci se přidá nigerijský štírek Ali, který míří do zahraničí, a zřejmě také perspektivní stoper Endl, kolem nějž sondují prvoligové celky. 

Zatímco kolonka odchodů se rychle plní, nové tváře, natož pak fotbalisté s výraznými zkušenostmi z elitní soutěže, se ve druhém největším městě zatím neobjevují. Klub ale fanoušky uklidňuje, že o kádru denně jedná a vyčkává na vývoj v prvoligových klubech. 

V současnosti máme nějakou osu mužstva. Berkovec, Šural či Řezníček jsou top hráči i svým nastavením. Jedno nebo dvě jména podobného ranku bychom ještě chtěli. Je jasné, že když hráč z ligy přijde o místo a nevejde se do kádru, pořád bude hledat v první lize. Nabízíme tréninkový proces, motivaci, prostředí, ale jednoduché to není,“ sdělil sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka

Brno, které touží po okamžitém návratu do první ligy, se tak prozatím musí spokojit s málem. Do Králova Pole dorazil třicetiletý obránce Martin Nový, který posbíral ligové starty v dresu Příbrami, Jihlavy či Jablonce, ale při posledním angažmá v Bohemians zasahoval do hry pouze sporadicky jako střídající hráč. Obranné řady doplnil také Martin Toml, který na jih Moravy přišel z Pardubic, kde patřil až do minulého roku ke stabilním členům sestavy. Ke Zbrojovce se na zkoušku připojili dva mladíci z Plzně – křídelní hráč Adam Kronus a ofenzivní záložník Pavel Gaszczyk. Zda se ale k týmu připojí, není jasné. 

„Chtěli bychom mít na první půlrok tým zkušený, aby zvládl těžké zápasy. Přece jen řada druholigových týmů má velkou kvalitu a proti Zbrojovce se navíc každý chce vytáhnout, hraje na 120 procent. Potřebujeme odolné hráče, během podzimu pak tým chceme doplňovat i z hlediska perspektivy,“ nastínil vizi klub Psotka, který se tento týden oficiálně ujal funkce sportovního ředitele. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Trikatel

nésó love na fotbal

Pondělí, 10. července 2023, 11:38Odpovědět

Karel Rada

Na 1.ligu nemá Brno jak hráče, stadion a hlavně peníze!

Čtvrtek, 6. července 2023, 10:03Odpovědět

Ve fotbalové Zbrojovce pokračuje výprodej. Na posily klub čeká  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.