Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka vyhlíží lepší časy. Udržela Řezníčka, oťukává posily a čeká na sportovního ředitele

Fotbalisté brněnské Zbrojovky jsou zpět v práci. Novému kouči Klusáčkovi se hlásila na prvním tréninku většinu členů loňského kádru včetně kapitána Jakuba Řezníčka, o jehož služby po sestupu projevily zájem mnohé prvoligové kluby. Na plac vyběhli i nové posily a očekává se, že Brno v nejbližší době posílí i na postu sportovního ředitele.

Zapomenout na sestup a koncertovat se na postup. Takový plán má fotbalového Brna, kde v posledních týdnech nezůstal kámen na kameni. Na trenérský post usedl bývalý trenér Bohemians Luděk Klusáček, jemuž asistuje bývalý záložník Zbrojovky či Slovácka Tomáš Polách a otec finalistky letošního Roland Garros Jan Mucha, jenž v minulosti působil v Olomouci či ve Slovácku. 

Na herní plochu dorazila část hráčů z minulého ročníku. Nechyběl například brankář Berkovec či pětatřicetiletý kapitán Řezníček, který přitom neměl po pádu moravského celku do druhé ligy o nabídky z elitní soutěže nouzi. „Měl jsem telefonáty z pěti či šesti prvoligových klubů, které sondovaly moji situaci, ale všechny jsem prakticky odmítl, protože přestup v rámci Česka mi nedává smysl. Zamýšlel bych se jedině nad nabídkou z ciziny, a to kvůli ekonomickému zabezpečení," řekl na startu přípravy druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku první ligy.

Kádr Zbrojovky na začátku přípravy
Brankáři: Martin Berkovec, Jakub Šiman, Vlastimil Hrubý.
Hráči v poli: Lukáš Endl, Jakub Šural, Josef Divíšek, Matěj Hrabina, Jan Štěrba, Josef Koželuh, Martin Toml (jedná se), Timi Atiki Egbe (jedná se), Jiří Hamza (z dorostu), Zdeněk Toman (z dorostu), Jiří Texl, Wale Musa Alli, Adam Fousek, Denis Granečný, Ondřej Pachlopník, Michal Vrána (jedná se), Ota Kohoutek (z B týmu), Oldřich Pragr (návrat z hostování), David Jambor (návrat z hostování), Jakub Řezníček, Jan Hladík

Postup a čekání na posily

Mezi novými tvářemi uvítal kouč Klusáček například bývalého stopera Pardubic Martina Tomla, mladého nigerijského obránce Timiho Atikiho Egbeho, který hrál druhou ligu na Slovensku, nebo záložníka Michala Vránu z Bohemians. Všichni se o smlouvu ale musí poprat. Klusáček očekává, že další posily přijdou před startem soutěže, aby se klub okamžitě vrátil do první ligy.

Klubový cíl je daný, takhle to beru. Teď mám čas na poznání hráčů, seznámení se s nimi. Změn bylo hodně a další ještě budou. Máme tu první nové hráče, hlavní příval posil by měl ještě dojít. Ten proces bude pokračovat, někdo musí přijít už teď v začátku, někdo v druhé vlně, kdy tým doplníme podle toho, kdo bude koho uvolňovat z ligových týmů. Celkově bychom chtěli být zhruba na dvaceti hráčích plus gólmani,“ sdělil nový lodivod Zbrojovky, který v minulosti trénoval Bohemians nebo Jihlavu.

V Brně naopak nepokračují hráči, kterým skončilo hostování – Šimon Falta, Mohamed Tijani, Filip Souček a Filip Blecha. Dále končí i fotbalisté, kterým k 30. červnu vyprší smlouva – Jakub Nečas, Róbert Matejov, Jan Hlavica a Lukáš Rogožan. Do Sparty pak přestoupil talentovaný Michal Ševčík. Očekává se také, že z Brna odejde také ofenzivní štírek Ali i nadějný obránce Endl.

V druholigovém mužstvu vyhlíží také posílení funkcionářského týmu. Podle nepotvrzených zpráv míří do někdejší sportovní manažer Plzně či Olomouce Zdeněk Psotka, který aktuálně pracuje jako technický ředitel ve FAČR. Klub změnu na pozici, kterou donedávna zastával Tomáš Požár, nekomentoval.

Harmonogram letní přípravy
24. června, 11.30 Dunajská Streda - Zbrojovka (Mierovo)
1. července, Zbrojovka - Púchov (místo bude upřesněno)
5. července, Zbrojovka - Banská Bystrica (Rosice)
8. července, Termalica Niecziecza - Zbrojovka (Slatinice)
15. července, Prostějov - Zbrojovka (místo bude upřesněno)
22. července, start FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vyhlíží lepší časy. Udržela Řezníčka, oťukává posily a čeká na sportovního ředitele  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.